Socialtjänstens trovärdighetsbedömningar : tilltro och misstro vid handläggning av ekonomiskt bistånd (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2019-05-15
Upplaga
1
Förlag
Égalité bokförlag
Dimensioner
225 x 150 x 20 mm
Vikt
625 g
SAB
Ohf
ISBN
9789198420357
Socialtjänstens trovärdighetsbedömningar : tilltro och misstro vid handläggning av ekonomiskt bistånd (häftad)

Socialtjänstens trovärdighetsbedömningar : tilltro och misstro vid handläggning av ekonomiskt bistånd

Häftad Svenska, 2019-05-15
226
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att bedöma trovärdigheten hos enskilda individer och deras uppgifter är ett viktigt inslag i socialtjänstens beslutsfattande och maktutövning. Men hur gör man en trovärdighetsbedömning och varför känns det så viktigt? Ingrid Sahlins bok "Socialtjänstens trovärdighetsbedömningar" handlar om vad som väcker socialarbetares tilltro, tvivel respektive misstro och hur sådana erfarenheter omvandlas till bedömningar av enskilda klienters trovärdighet. På motsvarande sätt undersöks hur enskilda klienter reagerar på och försöker hantera de redskap och rutiner som används inom socialtjänsten för att utreda deras trovärdighet och deras rätt till bistånd. Hur känns det att bli misstrodd och hur gör man för att framstå som trovärdig?

Studien baseras på fokusgruppsintervjuer med socialsekreterare som handlägger ansökningar om ekonomiskt bistånd samt kvalitativa intervjuer med enskilda personer med erfarenhet som bidragssökande vid socialkontor i olika kommuner. Slutsatserna kan till stora delar appliceras även på andra möten mellan myndighetspersoner och deras klienter.

Ingrid Sahlin, som har en bakgrund som socialsekreterare, är idag seniorprofessor i socialt arbete vid Socialhögskolan, Lunds universitet. Hon har tidigare forskat om hur sociala problem och problemgrupper konstrueras i bostads- och hemlöshetspolitik, brottsprevention och socialtjänstens arbete med bostadslösa klienter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialtjänstens trovärdighetsbedömningar : tilltro och misstro vid handläggning av ekonomiskt bistånd
  2. +
  3. Utvärdering och kontroll - Tilltro och ansvarsutkrävande i demokratin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utvärdering och kontroll - Tilltro och ansvarsu... av Jan-Eric Furubo (häftad).

Köp båda 2 för 557 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Sahlin