Kraften (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kraften (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2018-12-11
Upplaga
1
Förlag
Tallbergs Förlag
Medarbetare
Tallberg, Marcus (form)
Illustratör/Fotograf
Max Asabin
Dimensioner
210 x 128 x 20 mm
Vikt
377 g
SAB
uHc
ISBN
9789198423471

Kraften

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-12-11
108
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter Katastrofens tid, då världens isar smälte, beslutade världens stormakter att enas under en flagg och resultatet blev Ela. Presidenten styr landet och dess provinser i hopp om att återställa världen till dess glansdagar, men hans metoder är diskutabla. Det finns grupper som inte håller med om hans tillvägagångssätt och terrorattacker är vanligt förekommande. Det är framförallt ett folkslag som upptäckts i samband med Katastrofen som ligger bakom dessa attacker. Människor med krafter.

Representanter från Bionbyr, presidentens skola för utbildning av soldater, kommer till Freijas hemstad och hon vet att om ska kunna rädda sitt barndomshem måste hon bli utvald. Första året blir svårare än hon trott. Freija börjar inse hur långt Myndigheten har gått för att bevara världens hemligheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kraften
 2. +
 3. Kejsaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kejsaren av Marcus Tallberg (häftad).

Köp båda 2 för 293 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kraften. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande förstadel av serie
  Marias bokhylla, 7 maj 2023

  3,5/5

  Efter Katastrofen går världen samman och enas under en flagg, med en president. Ela, kallas det och består av olika delar som fått sitt nya utseende efter att isarna smälte. President Daegal styr alla provinser och försöker återgå till de stora glansdagarna, även om metoderna kan vara diskutabla. Bland annat har han set till att de människor som kom fram under Katastrofen hålls undan, de med krafter. Eftersom terrorattacker är relativt vanligt förekommande, då inte alla vill fö... Läs hela recensionen

 2. Dystopisk fantasy när den är som bäst
  Linda, 1 juni 2020

  Jag har läst Kraften, första delen i en dystopisk fantasytrilogi, av Marcus Tallberg och Elin Frykholm.
  Efter en stor katastrof har världens isar smält, vilket i sin tur gjort att världen ser annorlunda ut. Det som är kvar kallas nu för Ela och styrs av president Daegal, en man som inte drar sig för något i sin kamp mot kraftfolket, det folkslag som beskylls för Katastrofen.
  Jag fullkomligt älskade denna bok som bara blev mer och mer spännande för varje kapitel. Men det var med en st... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk!
  Bokhyllaniskuggan, 23 februari 2020

  ❥ Recension

  Jag blir ledsen nu varje gång jag kommer på att jag har läst ut boken och att den nu är slut. Det här var en läsupplevelse utöver det vanliga, det är en fantastisk bok, på så många sätt.

  Författarna har verkligen en förmåga att bygga upp spänningen genom att det då och då dyker upp stycken från framtida Freija, det blir som att hela berättelsen är en tillbakablick ur hennes perspektiv och man vill hela tiden veta mer! Jag älskar detaljen med sättet Freija ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna