Sociala tjänstehundar : omsorg utan ord (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2018-12-07
Upplaga
1
Förlag
Klickerförlaget Göteborg
Medarbetare
Gunnarsson, Lena (red.) / Jarlsmark, Johan (form) / Jakobsson, Åsa (foto)
Dimensioner
241 x 179 x 24 mm
Vikt
914 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789198425741

Sociala tjänstehundar : omsorg utan ord

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2018-12-07
418
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    229
Visa alla 1 format & utgåvor
Detta är en bok för dig som vill lära dig mer om vad en social tjänstehund är. Kanske är du nyfiken på hur det kan vara att arbeta i skola, vård eller omsorg ihop med din bästa vän? Kanske har du redan gjort ett lämplighetstest och är i färd med att välja utbildning, eller så är du redan igång? Eller också har du en anhörig som du vet skulle må bra av att få träffa ett hundteam och vill veta lite mer innan du lägger fram förslaget.

Författarna går igenom alltifrån varför hundar fungerar så bra i arbetet med människor som behöver stöd, till hur du väljer en lämplig hund som klarar arbetet. Du får tips på hur du börjar med grundträningen, hittar utbildningen som passar er bäst och vad du ska tänka på när du har en färdigutbildad social tjänstehund. Du får också läsa om viktiga saker att ha i åtanke när du ska föra in en utbildad hund på en arbetsplats. I boken får du även möta tretton olika hundförare som berättar om sin arbetsvardag med sina bästa vänner och kollegor. Boken är dessutom kryddad med citat från arbetsgivare som har erfarenhet av att anlita hundteam i sin verksamhet. Sociala tjänstehundar - omsorg utan ord är helt enkelt en bok som både utbildar och berör.

Sara Karlberg och Helena Eriksson har tillsammans stor erfarenhet av att utbilda och själva arbeta med sociala tjänstehundar. Båda är aktiva hundförare och Sara driver Svenska Terapihundskolan där Helena arbetat som lärare sedan starten. Sara har en grund i kommunikation och folkhälsovetenskap. Helena är socionom och arbetar som föreståndare på en daglig verksamhet. Här får vi ta del av deras sammanslagna kunskap om och kärlek till hunden som kollega och bästa vän.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociala tjänstehundar : omsorg utan ord
  2. +
  3. Lexikon i hundspråk : lär dig tolka din hunds signaler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lexikon i hundspråk : lär dig tolka din hunds s... av Anders Hallgren (inbunden).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna