Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2022-04-17
Upplaga
1
Förlag
Petesso Förlag
Medarbetare
Oredsson Holm, Ann Charlotte (red.) / Sundkvist, Klas (form) / Toresdotter, Helene (foto)
Dimensioner
300 x 254 x 19 mm
Vikt
1000 g
ISBN
9789198427967

Skräddat för herrskap

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-04-17
355
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Recension
På Svaneholms slott i Skåne finns en samling kläder från slutet av 1700-talet fram till 1960-talet. En del av dessa finns utställda på slottet. Som ett led i bevarandet av samlingen för eftervärlden har Emma Severinsson skrivit boken Skräddat för herrskap, med bilder av Helene Toresdotter. Projektet har genomförts med bidrag från Riksantikvarieämbetet. Modet har alltid varit en markör för tiden det skapas i, och via kreationerna i boken får läsaren en bild av hur slottets herrskap levt under årtiondena och hur de påverkats av sin omvärld. Det här är en lättillgänglig och vacker bok med ett stort innehåll.
Boken lär tilltala både historieälskaren och den modeintresserade. Den senare lär särskilt uppskatta närbilderna på plaggen, där man kan studera konstruktioner och broderier.
BTJ-häftet nr 11 2022, Lektör Stina Lodén
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skräddat för herrskap
 2. +
 3. Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med världens mest älskade sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med vär... av Simon Bank (inbunden).

Köp båda 2 för 554 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Severinsson

 • Modevetenskap : perspektiv på mode, stil och estetik

  Emma Severinsson, Philip Warkander

  Fjorton skribenter presenterar den svenskspråkiga forskningen inom modevetenskap och lyfter fram modets historia. De granskar mode i förhållande till kommunikation, arbetsliv och idédebatt samt relationen till konsumtionskultur och materialitet. B...

 • Moderna kvinnor

  Emma Severinsson

  De moderna kvinnorna med korta kjolar och ännu kortare hår som jazzade sig igenom 1920-talets nöjesliv är en bild som reproduceras i populärkulturen än idag. Men de moderna kvinnorna sågs i sin samtid inte endast som nöjeslystna kommersiella produ...