Närkontakt : bilder från det vilda Roslagen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-11-25
Förlag
Norrtälje bibliotek förlag
Medarbetare
Gustavsson, Leif (foto)
Dimensioner
274 x 215 x 15 mm
Vikt
923 g
SAB
Ug(yb)
ISBN
9789198429800

Närkontakt : bilder från det vilda Roslagen

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-11-25

Slutsåld

På den här bokens framsida står du öga mot öga med ett lodjur. Lon ser dig rakt i ögonen och du är så nära att du ser varje hårstrå i dess päls och varje skiftning i de gula ögonen. Det är magiskt!
Boken innehåller 240 stycken bilder. Alla är tagna i Roslagens natur av fotografen Leif Gustavsson.
Och det som Leif lyckas skapa i sina bilder är just närkontakt med djuren. En närkontakt som han förmedlar till alla oss som tittar på hans bilder.
Det ligger mycket jobb bakom bilderna. Jobb och kunskap. Envishet och kärlek till naturen. Skicklighet som fotograf. Leif tillbringar en stor del av sin tid ute i naturen. I gömslen och tält, under alla årstider. Resultatet är enastående. Välkommen ut i det vilda Roslagen tillsammans med Leif Gustavsson!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Närkontakt : bilder från det vilda Roslagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande
  Baltasar Ornelas Pinheiro, 14 december 2019

  Väldigt fin och inspirerande bok. Vackra bilder, trevliga berättelser och lättsam men spännande fakta.

  Rekommenderas varmt till alla som älskar naturen!

 2. Naturbilder med poetisk lyster
  Björn Öijer, 21 mars 2018

  Hur ofta har du tittat ett lodjur i ögonen? Fotografen Leif Gustavsson låter dig komma så tätt inpå viltet att du kan spegla dig själv i deras glaskroppar till vaksamma blickar. Här uppstår en sällsam poesi, ja naturlyrik i dess intimaste former.

  Med ett förflutet som skogsarbetare och viltspårare åt länsstyrelsen sadlade roslagsbon Leif Gustavsson om till fotograf och anställdes på Norrtelje Tidning. Trots mångårig tjänst fick han silkessnöret när massmedier i kris hårdbantade sina ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Leif Gustavsson

 • Spana på djur

  Pernilla Josefsson, Leif Gustavsson

  Det är roligt och spännande att spana på djur. Men det gäller att veta hur man ska göra. Här får du tips och råd om hur du ska var klädd, hur du spanar från ett gömsle och vilka prylar som kan vara bra att ha med på djurspaningen. Spaningarna är i...

 • Spana på fåglar

  Pernilla Josefsson, Leif Gustavsson

  Det finns ungefär 250 olika fågelarter i Sverige. I den här boken berättas om femtio av dem som är lättast att få syn på. Många fåglar som trivs bra där vi människor bor. En del bor nära oss för att slippa fiender som inte vågar sig nära våra hus....