Avtalstolkning : tolkning av avtal och andra rättshandlingar på förmögenhetsrättens område (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
9
Förlag
Iusté Aktiebolag
SAB
Oeaaa-c
ISBN
9789198430905
Avtalstolkning : tolkning av avtal och andra rättshandlingar på förmögenhetsrättens område (inbunden)

Avtalstolkning : tolkning av avtal och andra rättshandlingar på förmögenhetsrättens område

Inbunden,  Svenska, 2020-08-05

Slutsåld

Detta är en kombinerad handbok och lärobok om avtalstolk-ning.
I stort sett saknas lagregler i ämnet. I boken systematiseras de regler och principer som används i domstolarna på ett peda-gogiskt och klargörande sätt. Syftet är att underlätta såväl inlär-ningen som den praktiska användningen. Särskild vikt läggs vid de ändamål som motiverar och styr rättstillämpningen på områ-det.
Tolkning av avtal särhålls klart från utfyllning, som behand-las i ett särskilt kapitel. Den partsorienterade tolkningen, där endera partens avsikt eller intryck blir avgörande, hålls likaså klart isär från den uttrycksorienterade tolkningen, som fokuserar på parternas förklaringar, till exempel en kontraktstext. De olika perspektiv och kontextelement som beaktas vid tolkningen ge-nomgås systematiskt. Framställningen av regler och principer illustreras med ett omfattande rättsfallsmaterial. Denna nionde upplaga är utvidgad och upptar bland annat ett flertal nya vik-tiga rättsfall.
Bert Lehrberg är professor i civilrätt vid Uppsala universitet. Han har tidigare varit professor i bankrätt. Han är också skiljeman och konsult i affärsjuridiska frågor samt förestår utbildnings- och konsultföretaget Iusté.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bert Lehrberg