Praktisk juridisk metod (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2021-04-26
Upplaga
13
Förlag
Iusté Aktiebolag
Dimensioner
215 x 155 x 25 mm
Vikt
575 g
SAB
Oe:dd
ISBN
9789198430929
Praktisk juridisk metod (inbunden)

Praktisk juridisk metod

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2021-04-26
379
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta är en grundläggande lärobok - och handbok - i juridisk problemlösning och presentation. Boken utgår från en sexstegsmetod och utvecklar de kunskaper som problemlösningsmetoden kräver om bland annat identifikation och systematisering av juridiska problem, rättssystemet, juridikens ämnesindelningar, den juridiska tvistelösningsmodellen, juridikens begrepp, rättskällorna och juridikens värderingar. Skriftliga och muntliga presentationer behandlas i ett särskilt kapitel.
Boken är nu uppdaterad och bearbetad. Ett stort antal ändringar och tillägg har också gjorts, många i klargörande syfte. Ett nytt avsnitt har tillfogats om rättsvetenskapens påverkan från andra vetenskaper. Flera andra avsnitt har utvidgats eller justerats.
Boken är skriven som lärobok för såväl introducerande som avancerade kurser i juridik och för att följa studenten genom utbildningen och i yrkeskarriären. Med sin praktiska inriktning och många tips och råd kan den också vara av värde för yrkesverksamma jurister och andra som vill bli skickligare på juridisk problemlösning och presentation.

Bert Lehrberg är professor i civilrätt vid Uppsala universitet och har tidigare varit professor i bankrätt. Han är också verksam som skiljeman och konsult i affärsjuridiska frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk juridisk metod
  2. +
  3. Juridikens nycklar : Introduktion till rättsliga sammanhang, metoder och ve

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridikens nycklar : Introduktion till rättslig... av Frantzeska Papadopoulou Skarp, Björn Skarp (häftad).

Köp båda 2 för 801 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bert Lehrberg