Praktisk juridisk metod (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2022-11-01
Upplaga
14
Förlag
Iusté Aktiebolag
Dimensioner
155 x 30 x 22 mm
Vikt
600 g
SAB
Oe:dd
ISBN
9789198430936
Praktisk juridisk metod (kartonnage)

Praktisk juridisk metod

Kartonnage,  Svenska, 2022-11-01
389
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Praktisk juridisk metod är en grundläggande lärobok - och handbok - i juridisk problemlösning och presentation. Boken utgår från en sexstegsmetod och utvecklar de kunskaper som problemlösningsmetoden kräver om bland annat identifikation och systematisering av juridiska problem, rättssystemet, juridikens ämnesindelningar, den juridiska tvistelösningsmodellen, juridikens begrepp, rättskällorna och juridikens värderingar. Skriftliga och muntliga presentationer behandlas i ett särskilt kapitel.

Boken är nu uppdaterad och bearbetad. Ett betydande antal ändringar och tillägg har gjorts, många i klargörande syfte. Delkapitlen om skriftliga presentationer (14.2) och oppositioner (14.4) har särskilt utvecklats. Ett nytt avsnitt har lagts till om försvar vid oppositioner (14.4.4).

Boken är skriven som lärobok för såväl introducerande som avancerade kurser i juridik och för att följa studenten genom utbildningen och i yrkeskarriären. Med sin praktiska inriktning och många tips och råd kan den också vara av värde för yrkesverksamma jurister och andra som vill bli skickligare på juridisk problemlösning och presentation.

Bert Lehrberg är professor i civilrätt vid Uppsala universitet och har tidigare varit professor i bankrätt. Han är också verksam som skiljeman och konsult i affärsjuridiska frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk juridisk metod
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt, upplaga 7

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt, u... av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 1034 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bert Lehrberg