Berättelser från hemlandet och exil (arabiska) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Arabiska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2018-06-25
Upplaga
1
Förlag
Maizar förlag
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
481 g
SAB
Hsg
ISBN
9789198432992
Berättelser från hemlandet och exil (arabiska) (häftad)

Berättelser från hemlandet och exil (arabiska)

Häftad Arabiska, 2018-06-25
289
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I "Berättelser från hemlandet och exil" talar författaren Sahera Saad enkelt och spontant om Bagdad och Adan, om Damaskus och London. Hon berättar olika historier som är både spännande och fängslande, och som i vissa fall är humoristiska och i andra fall sorliga. Du läser och läser tills du glömmer bort tiden medan du utforskar årens händelser och möter samtidigt irakier som har tvingats att lämna hemlandet i hoppet att kunna skydda sina liv och värdighet samtidigt som de håller om den ständiga drömmen att kunna rädda Irak.
Med sin enkla och spännande stil, vandrar författaren med dig i Bagdads små gator och trakter och gör dig bekant med människorna där samtidigt som hon ger dig en inblick i deras liv och lidande. I Adan får du känslan av att du befinner dig med författaren i den värmen, den kvävande luftfuktigheten samtidigt som du är med om de gemensamma bostads-problemen och de stora bristerna i modernismen. Du kommer att kunna inse hemligheten bakom irakiernas samlevnad i dessa svåra levnadsförhållandena. I Damaskus, ska du få läsa om andra former av irakiernas misärer, där de varje dag kämpar hårt för att kunna ha mat på bordet och ett tak över huvudet. Du kommer att få en inblick i hur dessa människor har fått möta hungern och att få sova på gamla och sönderslitna madrasser på golvet. I främlingarnas kafé i hjärtat av London kommer du att möta människor och höra om händelser och situationer som du knappt kommer att tro, existerar i dimmans huvudstad.
I boken kommer du tillsammans med författaren att möta teaterspelare, konstnärer och författare samt sångare och kompositörer. Du kommer att följa närmare deras livsstil och tankesätt. Författaren Sahera Saad, förmedlar till oss i "Berättelser från hemlandet och exil", intryck från en förfluten värld vars hjältar är enkla människor med sina simpla berättelser och hemlängtan. Det är en dold värld, som man behöver gräva och söka efter, för att kunna förstå, i liknelse med arkeologiska sökningar, där man måste utföra tuffa grävarbeten för att kunna hitta de arkeologiska fynden. Dessa fynd vars stora betydelse är att förmedla en bild (i svart och vit) av en värld som är nära att glömmas bort trots sitt höga värde för seriös forskning om sociala och mänskliga relationer antingen hemma eller i exilen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Berättelser från hemlandet och exil (arabiska)
  2. +
  3. Sommarljus, och sen kommer natten (arabiska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarljus, och sen kommer natten (arabiska) av Jón Kalman Stefánsson (inbunden).

Köp båda 2 för 669 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sahera Saad