Ofrivilliga samtal : villfarelser & döden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2019-03-19
Upplaga
1
Förlag
Placenta Förlag
Medarbetare
Enström, K.J. Elton (red.) / Enström, K.J. Elton (form) / Johannesson, Victor (form)
Dimensioner
250 x 205 x 20 mm
Vikt
677 g
SAB
G.0971
ISBN
9789198437904

Ofrivilliga samtal : villfarelser & döden

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-03-19
195
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
MÖTET MELLAN TVÅ DEPRESSIVA INTROVERTER! Att leva är en form av galenskap som döden skapar. Leve de döda för i dem lever vi. Citatet kommer från Clarice Lispectors Blåsa Liv och genomsyrar vansinnet som grundar sig i att levnaden hela tiden oundvikligt rör sig mot icke liv: mot döden, som reskamrat och slutmål. Du kan kämpa dig blodig och galen eller stillsamt promenera bredvid, viska lögner till varandra, till och med bjuda in på 11-kaffe. Döden finns alltid där, stilla i bakgrunden för att då och då stirra dig mitt i ansiktet, en idog jävel helt enkelt. Vad kan vi göra förutom att skratta åt skiten. Det är synd om människorna. Men det är fan rätt åt oss. är Leclérs parafras på Strindbergs repetitiva citat. Det är synd om oss men i den paniska dödsångesten gömmer sig alla delar av det som vi hyllar, älskar och kallar livet: i den ryms sorgen, glädjen, saknaden av de vi förlorat, politi k, religion: cigg, gud och kaffesump, blöj byten, kyssar och vin i en smärtsam och fantastisk blandning. I mötet mellan två depressiva introverter blir livet och döden, bild och text; humor och mörker i en krympande rörelse. En prokrastinering. Livets vill farelse av festens evighet och depressiv bakfull död som en bakom liggande skuggfigur. Lev långsammare, prokrastinera. När vi särskådar döden balanserar vi plötsligt på den skärsegg som blir konst och genom konsten blåser Victor Johannesson och Mathias Leclér liv i den döds- och livsångest som egentligen är för smärtsam för att beröras, och de gör det som de lågmälda, förnumstiga surgubbar de är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ofrivilliga samtal : villfarelser & döden
  2. +
  3. Öppen : en självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öppen : en självbiografi av Andre Agassi (pocket).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ofrivilliga samtal : villfarelser & döden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar
    Herr Karlsson , 4 april 2019

    Ena sidan är bättre än andra och man funderar hur de kommer på allt. Helt perfekt deppig. Gillar ni boken Fan vad trist av depressiva döden kommer ni älska den här.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna