Sitt 2020 Sitt - Almanacka Villfarelser
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2019-10-01
Upplaga
1
Förlag
Placenta Förlag
Medarbetare
Enström, K.J. Elton (form)
Dimensioner
240 x 242 x 5 mm
Vikt
143 g
ISBN
9789198438055
Sitt 2020 Sitt - Almanacka Villfarelser

Sitt 2020 Sitt - Almanacka Villfarelser

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Övrigt,  Svenska, 2019-10-01
61
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Sätt det nya året på plats med Villfarelser. Eller hjälp dig sig själv att bara hålla ut. Almanackan "Sitt 2020 Sitt" blandar Villfarelsers mest älskade bilder med nya från senaste titeln: "Självmodsboken".

Låt oss ta pepparspray för att gråta ut ordentligt, klä oss i benzo och tvinga jävla skitdöden att be om ursäkt. Överst på hatlistan står alltid du själv så vad kan vi göra förutom att ge oss själva en liten paus, tvångs posera och kasta den första stenen. Men Mathias Leclér kastar inga stenar och är inte fri från synd. Han sonar synderna genom att hela tiden vända blicken inåt: genom Villfarelser. Hela tiden synliggörs den egna och ibland allmängiltiga ångesten. Hela tiden med skrattet som vapen och skydd. Det är synd om människan, men det är fan rätt åt oss, menar Leclér. Det är synd om oss, men vad kan vi göra förutom att just använda skrattet och se det humoristiska i allas våra misstag och sluta känna skam över vår mänsklighet. Det är vårt jobb att fucka up, fuck ur, för att sedan vältra sig i smutsen över att vi gjort just så. Skrattet är skyddet mot mörkret; skrattet är livet och det som ger oss kraft att fortsätta när allt blir svart. Men vi måste våga och orka möta den svärtan som existerar i varats djup och som är en del av själva livet. Villfarelsers oerhörda popularitet består nog mycket i just det: Leclér vågar möta mörkret, vardagstristessen och döden. Det krävs mod för att göra det och projektet Villfarelser är en hyllning till alla de som vågar vara sig själva, som vågar stå upp och skratta depressionen i ansiktet, som vågar omfamna varats skuggsida. Så ge dig själv en chans, låt oss skratta åt oss själva, för i den akten finns förlåtelse och modet att kanske kunna, om inte älska dig själv, så i alla fall stå ut. När vi står ut med oss själva kan vi också leva med våra nästa, den andre. Lev idag för morgondagen kommer kanske bli sämre, eller helt åt helvete. Det enda vi kan veta med säkerhet är att det humorlösa samhället är en plats som saknar både frihet och rätt att bli och kunna vara vilka fan vi vill. Så låt skrattet vinna!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sitt 2020 Sitt - Almanacka Villfarelser. Sätt ditt betyg »
 1. Villfarelser hela året om
  Vicckan , 26 oktober 2020

  Om du gillar svart humor med udd så är detta den perfekta kalendern. En del gamla favoriter men även nytt från Villfarelser.

 2. Bra innehåll - Besvikelse till trycksak
  Er Quirk, 3 januari 2020

  Innehållet är blandat nytt och gammalt. Hade kanske varit kul med något mer unikt men som sagt där är också mycket kul.
  Kvaliteten lämnar däremot mycket att önska. Känns som om första bästa man skrevs ut på en laserskrivare på tunt papper och slängde kalendern i postlådan. Bilderna ter sig nästan dåligt upplösta och som sagt är pappret väldigt tråkigt.
  Det är väl godtagbart med det priset vi betalar. Men det känns lite konstigt att det är professionella konstnärer som står bakom detta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mathias Leclér