Att leva med bakterier (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2021-02-16
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Medarbetare
Persson, Daniel (förf.) / Nyberg Alamaa, Linda (förf.) / Tunlid, Anna (förf.) / Glasdam, Stinne (förf.) / Wrigstad, Jonas (förf.) / Hansson, Kristofer (red.) / Lenander, Cecilia (red.) / Loodin, Henrik (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 9 mm
Vikt
297 g
SAB
Ueca
ISBN
9789198439427

Att leva med bakterier

Häftad,  Svenska, 2021-02-16
229
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att leva med bakterier: möjligheter till ett levbart immunitärt liv är en antologi som tvärvetenskapligt undersöker betydelsen av bakteriers växande antibiotikaresistens. Detta är en förändring som håller på att göra antibiotikan ineffektiv och därmed omskapa den mänskliga historien på lång sikt. Det uppskattas att tio miljoner människor år 2050 kommer att dö av infektioner som inte längre svarar på den i dag tillgängliga antibiotikan. Hur kan vi här och nu hitta alternativa vägar mot en mer levbar framtid - med eller utan verksam antibiotika? Antologin är ett resultat av det tvärvetenskapliga forskarsamarbete som under 2019-20 bedrevs vid Pufendorfinstitutet, Lunds universitetet under Temat Postantibiotiska framtider. I antologin utvecklar tio forskare sina tankar och idéer kring hur samhället idag och i morgon kan utformas för att hantera smittämnen som bakterier och virus i vår vardag. Smittämnen det i framtiden kanske inte finns något botemedel mot.

Redaktörer för antologin är Kristofer Hansson, etnolog och lektor vid Institutionen för socialt arbete på Malmö universitet; Cecilia Lenander, apotekare verksam vid Region Skånes regionala läkemedelsenhet samt Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, Lunds universitet och Henrik Loodin, sociolog och lektor vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap på Lunds universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att leva med bakterier
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »