Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2018-05-02
Upplaga
1
Förlag
Yttra Förlag
Medarbetare
Ytterlid, Catarina (form)
Dimensioner
235 x 189 x 15 mm
Vikt
558 g
SAB
Ib
ISBN
9789198448504
Vanliga sökord
konst konstbok coffee-table-book tuschteckningar teckningar målningar skisser ansikten
Face to Face (inbunden)

Face to Face

Inbunden Svenska, 2018-05-02
289
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

OBS! BOKEN ÄR BÅDE PÅ SVENSKA OCH ENGELSKA!

"En coffe table book för konstälskare"

FACE TO FACE är Maria Ytterlids debutbok. Boken är i första hand en konstbok med tuschteckningar av ansikten och några funderingar kring ansiktsdrag och den konstnärliga processen. När vi bläddrar i boken ställs vi ansikte mot ansikte med nya personligheter. De fascinerar och väcker tankar och minnen. Vem liknar porträttet? Vilken karaktär och vilka känslor har personen? Utstrålar ansiktet lugn, harmoni, osäkerhet, styrka eller energi? Får jag associationer till kändisar eller kanske ett gammalt porträtt i ett fotoalbum?

Maria Ytterlid är en konstnär och konstvetare uppvuxen på den Halländska västkusten. Hon arbetar i flera olika tekniker som måleri, teckning, fotografi och grafik. Hennes arbeten är ofta processinriktade, där en bild leder vidare mot nästa. Genom att byta teknik, material eller uttryck uppstår nya spännande variationer.

FACE TO FACE är från början ett konstprojekt som har löpt under åren 2014-2017. Det började med några fantasifulla ansikten i tusch, som sedan utvecklades till över hundra experimentella porträtt. Tankar och funderingar har fört den konstnärliga processen framåt. Några frågor som Maria har ställt sig under arbetets gång är: Hur förhåller sig ögonen till varandra? Är ansiktet symmetriskt? Hur bör man se ut för att bli framgångsrik? Det är inga verkliga personer som är avbildade. Varje ansikte har vuxit fram spontant allteftersom tuschet flutit ut eller genom undersökande av storleksförhållanden och former.

Användningsområdet är brett. Boken fungerar väl som en snygg inredningsdetalj att ha liggande framme på soffbordet. Den väcker även roliga och intressanta samtalsämnen runt fikabordet, kan inspirera konstskoleelever eller användas inom teatern för att skapa och träna på olika karaktärer. Låt fantasin få fritt spelrum!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Face to Face
  2. +
  3. Status: Extinct : en konstbok om vår jord och de som lever här

De som köpt den här boken har ofta också köpt Status: Extinct : en konstbok om vår jord och d... av Susanne Rabhi Hallner, Mounir Rabhi Hallner (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Face to Face