Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-02-14
Förlag
Notvarp Förlag
Dimensioner
220 x 160 x 30 mm
Vikt
625 g
SAB
Hc
ISBN
9789198450101
Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden (inbunden)

Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-02-14
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Boken är en verklighetsbaserad militärpolitisk thriller som kontrast till alla ogenomträngliga ubåtsutredningar. En äventyrsroman med Sveriges överbefälhavare, Sveriges statsminister, samt ett antal tongivande militärer med svensk och utländsk nationalitet. En berättelse i en tid då Kalla Kriget hårdnade. Med problemhärdar och frågeställningar som än idag har bäring. En skönlitterär berättelse som erbjuder äventyr, spänning, intriger och spetsighet.

Kommendör Karl Andersson

"Äventyrsromanen Operation Notvarp är en skönlitterär framställning av ubåtsjakten i Hårsfjärden, samtidigt som den fångar en händelse som inträffade i verkligheten. Min uppfattning är att berättelsen kan läsas av både yrkesfolk och av allmänheten med stor behållning. Detta samtidigt som berättelsen och miljön skildras på ett realistiskt sätt. Tonen och anslaget i berättelsen tycker jag om. Berättelsen är medryckande och när man väl har börjat läsa så kan man helt enkelt inte sluta."

Chef Karlskrona Örlogsskolor. Sektionschef Södra Militärområdesstaben i Kristianstad. Avdelningschef 6:e minröjningsavdelningen. Långresa runt Afrika med kryssaren HMS Gotland 1948-1949. Var ombord på U137 i Karlskrona 1981 och förhörde sovjetisk besättning, bland annat fartygschefen.

Kriminalkommissarie Lars Engvall

"Operation Notvarp är en skönlitterär berättelse som beskriver Sveriges mest dramatiska ubåtsjakt genom tiderna. En militärpolitisk thriller byggd på noggrann research gällande miljö och historiska händelser. Både i regeringskvarteren och i Stockholms södra skärgård. Detta samtidigt som färgstarka karaktärer ger berättelsen ytterligare liv. Författaren skriver på ett sådant sätt att man upplever att man är med när ubåtsjakten inträffar. Något som inbjuder till sträckläsning. Jag ser med stor förväntan fram emot att få läsa nästa bok."

Kriminalkommissarie och chef i flera polisiära befattningar från 1970-talet fram till 2005. Bland annat operativ chef på centrala Span i Stockholm. Under sin polisiära tid även yrkesaktiv som sjöpolis, hundförare, spanare och livvakt. Dessförinnan stamanställd i flottan på 1960-talet. Med kommenderingar på Jagarna HMS Öland, HMS Södermanland och HMS Uppland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden
 2. +
 3. Station K

De som köpt den här boken har ofta också köpt Station K av Peter Stjernström (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kan mycket väl överstämma med verkligheten
  Joacim Lindbäck, 14 oktober 2020

  Var själv delaktig i ubåtsjakten i Karlskrona 1984 och vet att allt säkerligen inte kommit fram om vad som hände eller aldrig nått ut. Rekommenderar även boken "Ubåtar och grodmän : 6 dygn på Almö 1984" av Mikael Lindholm.

 2. High confidence
  Johan Wibergh, 16 september 2020

  Initierat och detaljerat. Väl berättad historia som jag kan ta till mig som "om det vore så".
  Bästa rekommendationer till denna bok.

 3. Sanning eller?
  Jan Gustaf Hugo Forsgren, 18 september 2019

  Denna bok kan mycket väl vara vad som hände. Ubåtskommisioner och marinen i maskopi blandar bort korten med minkar och sillstim. Landets säkerhet går först och man vill inte ha några hämndaktioner vilket säkert blivit fallet om politiker och allmänhet hade vetat vad som skett.

 4. WOW vilken bok
  Bokmalen., 17 april 2019

  Boken är en mycket välskriven, som passar mig som hand i handsken!
  Det ligger ett gediget arbete bakom med ett omfattande researcharbete bakom.

  Boken upplevs nästan för kort, trots sina 300 sidor.

Visa alla 4 recensioner