Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Notvarp Kalla Kriget (del 1)
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-02-14
Förlag
Notvarp Förlag
Dimensioner
220 x 160 x 30 mm
Vikt
625 g
SAB
Hc
ISBN
9789198450101

Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden

(16 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-02-14
236
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Boken är en verklighetsbaserad militärpolitisk thriller som kontrast till alla ogenomträngliga ubåtsutredningar. En äventyrsroman med Sveriges överbefälhavare, Sveriges statsminister, samt ett antal tongivande militärer med svensk och utländsk nationalitet. En berättelse i en tid då Kalla Kriget hårdnade. Med problemhärdar och frågeställningar som än idag har bäring. En skönlitterär berättelse som erbjuder äventyr, spänning, intriger och spetsighet.

Kommendör Karl Andersson

"Äventyrsromanen Operation Notvarp är en skönlitterär framställning av ubåtsjakten i Hårsfjärden, samtidigt som den fångar en händelse som inträffade i verkligheten. Min uppfattning är att berättelsen kan läsas av både yrkesfolk och av allmänheten med stor behållning. Detta samtidigt som berättelsen och miljön skildras på ett realistiskt sätt. Tonen och anslaget i berättelsen tycker jag om. Berättelsen är medryckande och när man väl har börjat läsa så kan man helt enkelt inte sluta."

Chef Karlskrona Örlogsskolor. Sektionschef Södra Militärområdesstaben i Kristianstad. Avdelningschef 6:e minröjningsavdelningen. Långresa runt Afrika med kryssaren HMS Gotland 1948-1949. Var ombord på U137 i Karlskrona 1981 och förhörde sovjetisk besättning, bland annat fartygschefen.

Kriminalkommissarie Lars Engvall

"Operation Notvarp är en skönlitterär berättelse som beskriver Sveriges mest dramatiska ubåtsjakt genom tiderna. En militärpolitisk thriller byggd på noggrann research gällande miljö och historiska händelser. Både i regeringskvarteren och i Stockholms södra skärgård. Detta samtidigt som färgstarka karaktärer ger berättelsen ytterligare liv. Författaren skriver på ett sådant sätt att man upplever att man är med när ubåtsjakten inträffar. Något som inbjuder till sträckläsning. Jag ser med stor förväntan fram emot att få läsa nästa bok."

Kriminalkommissarie och chef i flera polisiära befattningar från 1970-talet fram till 2005. Bland annat operativ chef på centrala Span i Stockholm. Under sin polisiära tid även yrkesaktiv som sjöpolis, hundförare, spanare och livvakt. Dessförinnan stamanställd i flottan på 1960-talet. Med kommenderingar på Jagarna HMS Öland, HMS Södermanland och HMS Uppland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden
 2. +
 3. Marskalkstaven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marskalkstaven av Mikael Nyman (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nymans bok Operation Hårsfjärden
  Sverigevän, 1 augusti 2023

  Duger inte som lektyr för vuxna. Som pojkbok ok men Kanonerna på Navarone eller Hjortfot bättre språk och mer spännande. Nyman dåligt påläst, eller försök att blanda bort korten?

 2. Spänning till max
  Christer, 26 juli 2021

  Efter att ha växt upp med att läsa Jan Guillou om Hamilton var det en skön känsla att läsa om något spännande som inte kändes så påhittat. En bok som beskriver en tid i Sveriges historia där mycket fortfarande är dolt för gemene man. Även om det är en skönlitteratur bok så bygger den på något som troligen har hänt, frågan är hur mycket som har hänt i verkligenheten? Det var det som gjorde den så spännande att läsa, vad av allt detta har verkligen hänt? Kan varmt rekommenderas.

 3. Om Notvarp boken
  Lennart Alvhult, 25 april 2021

  En välskriven och intressant skildring kring en av det stora uv kränkningarna vi haft i Sverige. Författaren förefaller ha god kunskap om sakinnehållet, och på ett fyndigt och spännande vis lyckats fånga händelsen.

 4. Kan mycket väl överstämma med verkligheten
  Joacim Lindbäck, 14 oktober 2020

  Var själv delaktig i ubåtsjakten i Karlskrona 1984 och vet att allt säkerligen inte kommit fram om vad som hände eller aldrig nått ut. Rekommenderar även boken "Ubåtar och grodmän : 6 dygn på Almö 1984" av Mikael Lindholm.

 5. High confidence
  Johan Wibergh, 16 september 2020

  Initierat och detaljerat. Väl berättad historia som jag kan ta till mig som "om det vore så".
  Bästa rekommendationer till denna bok.

 6. Sanning eller?
  Jan Gustaf Hugo Forsgren, 18 september 2019

  Denna bok kan mycket väl vara vad som hände. Ubåtskommisioner och marinen i maskopi blandar bort korten med minkar och sillstim. Landets säkerhet går först och man vill inte ha några hämndaktioner vilket säkert blivit fallet om politiker och allmänhet hade vetat vad som skett.

 7. WOW vilken bok
  Bokmalen., 17 april 2019

  Boken är en mycket välskriven, som passar mig som hand i handsken!
  Det ligger ett gediget arbete bakom med ett omfattande researcharbete bakom.

  Boken upplevs nästan för kort, trots sina 300 sidor.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Mikael Nyman

 • Marskalkstaven

  Mikael Nyman

  Marskalkstaven är en fristående uppföljare till den uppskattade romanen Operation Notvarp , där samma huvudkaraktärer återkommer i en ny militärpolitisk thriller. En spänningsroman som utspelar sig 1984, under en intensiv del av kalla kriget. Sver...