Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Notvarp Kalla Kriget (del 2)
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2021-03-14
Förlag
Notvarp Förlag AB
Dimensioner
215 x 155 x 25 mm
Vikt
592 g
SAB
Hc
ISBN
9789198450118
Marskalkstaven (inbunden)

Marskalkstaven

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-03-14
236
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Marskalkstaven är en fristående uppföljare till den uppskattade romanen Operation Notvarp, där samma huvudkaraktärer återkommer i en ny militärpolitisk thriller. En spänningsroman som utspelar sig 1984, under en intensiv del av kalla kriget.
Sveriges överbefälhavare David Ek dras in i en internationell vapenhärva och chefen för säkerhetspolisen riktar sina misstankar mot Sveriges militärledning. Lojaliteter sätts på prov och de redan existerande samarbetssvårigheterna mellan försvarsmakten, säkerhetspolisen och regeringen förvärras. Situationen eskalerar snabbt då det svenska samhället utsätts för ett väpnat angrepp och till slut tvingas överbefälhavaren att fatta ett beslut som äventyrar Sveriges statsskick.
Marskalkstaven är en spännande thriller med rävspel och action som tar fasta på ett antal av varandra oberoende händelser som inträffade under kalla kriget. Historien tenderar som bekant att återupprepa sig i nya skepnader och vem vet när det är dags igen?

Mikael Nyman debuterade med ubåtsthrillern Operation Notvarp. Marskalkstaven är hans andra skönlitterära verk. Han har tidigare varit verksam som analyschef i olika befattningar från 90-talet fram till idag. Med erfarenhet av avtalsförhandlingar i internationella sammanhang, samt utlandsstationering. Dessförinnan genomförd värnplikt och kadettskola under 80-talet, under kalla kriget innan Berlinmurens fall.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marskalkstaven
 2. +
 3. Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden av Mikael Nyman (inbunden).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Marskalkstaven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En spännande fortsättning på Operation Notvarp !
  Roger , 2 augusti 2021

  Mikael har verkligen lyckats med att återigen sätta oss in i det politiska spelet mellan bl a försvarsmakten och regering under det kalla krigets dagar.
  Huvudpersonerna från operation Notvarp återkommer tillsammans med några nya ansikten.
  Inte många sidor innan handlingen tar fart och här har Mikael verkligen lyckats med att hålla spänningen uppe till sista sidan . En bok som man gärna sträckläser !
  Rekommenderar den varmt !

 2. Utmärkt fortsättning av Mikael Nyman
  Lennart Alvhult, 25 april 2021

  Mikael Nyman har i Marskalstaven lyckats göra en lysande fortsättning på sin första bok Operation Notvarp. Men bra och till synes god insyn och berättar teknik, blir boken ett spännande och tänkvärd utgångspunkt för händelserna kring kalla kriget" Kan varmt rekommenderas .

 3. Jättebra uppföljare
  -, 13 april 2021

  Skicklig författare med förmåga att skriva bladvändare. Bra historisk bakgrund och levande personskildringar. Första boken Notvarp är också väldigt bra. Rekommenderas varmt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mikael Nyman

 • Operation Notvarp : ubåtsjakten i Hårsfjärden

  Mikael Nyman

  Boken är en verklighetsbaserad militärpolitisk thriller som kontrast till alla ogenomträngliga ubåtsutredningar. En äventyrsroman med Sveriges överbefälhavare, Sveriges statsminister, samt ett antal tongivande militärer med svensk och utländsk nat...

 • Operation Notvarp - ubåtsjakten i Hårsfjärden

  Mikael Nyman

  Boken är en verklighetsbaserad militärpolitisk thriller som kontrast till alla ogenomträngliga ubåtsutredningar. En äventyrsroman med Sveriges överbefälhavare, Sveriges statsminister, samt ett antal tongivande militärer med svensk och utländsk nat...