Kvinnors flit och slit (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Opuscula Historica Upsaliensia (del 55)
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2018-12-19
Förlag
Opuscula Historica Upsaliensia
Dimensioner
210 x 147 x 10 mm
Vikt
335 g
ISBN
9789198450903
Kvinnors flit och slit (häftad)

Kvinnors flit och slit

Häftad Svenska, 2018-12-19
177
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Före lönearbetets genomslag fick flertalet av de arbetsföra försöka pussla ihop sin försörjning genom att kombinera ett antal olika sysslor. Vi är väl medvetna om att det bakom titlar som bonde, piga, soldat eller änka kan dölja sig en mängd olika sysslor och försörjningsstrategier. Bidragen i denna antologi, tillkomna inom eller i relation till forskningsprojektet Kvinnors arbete under tidig svensk industrialisering - konstruktion och realitet, bidrar till att belysa denna komplicerade verklighet.

En utgångspunkt är de uppgifter som återfinns i Tabellverket, den omfattande insamling av uppgifter om människors sysselsättning, försörjning, ålder, hälsa och familjeförhållanden som skedde i Sverige 1750-1850, och som var en föregångare till Statistiska Centralbyrån.

Bidragen av Inger Jonsson, Fredrik Sandgren, Marie Ulväng och Carolina Uppenberg försöker dock på olika sätt att använda, utveckla, problematisera och komma bakom bilden av sysselsättning Tabellverket ger oss. Bidragen visar på värdet av att kombinera statistiken med andra källor, men även på vilka ytterligare frågor som blir intressanta när man vrider och vänder på Tabellverkets material. Antologin avslutas med ett efterord av professor Maria Ågren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnors flit och slit
  2. +
  3. Stenbärarna : kult och rituell praktik i skandinavisk bronsålder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stenbärarna : kult och rituell praktik i skandi... av Leif Karlenby (häftad).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »