Offentlighet och sekretess inom personalområdet - Paket med 3 böcker (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-02-03
Upplaga
1
Förlag
Ahlströms Förlag
Dimensioner
210 x 148 x 45 mm
Vikt
1400 g
SAB
Occ.01
ISBN
9789198452846
Offentlighet och sekretess inom personalområdet - Paket med 3 böcker (häftad)

Offentlighet och sekretess inom personalområdet - Paket med 3 böcker

Häftad,  Svenska, 2020-02-03
569
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Offentlighet och sekretess inom personalområdet - Paket med 3 böcker Kan levereras innan julafton
RÄTTEN ATT TA DEL AV allmänna handlingar är en grundläggande princip inom offentlig verksamhet. De här tre böckerna ger en praktisk och informativ redovisning av dessa regler med fokus på personalområdet. Bestämmelserna om offentlighet gäller för statliga myndigheter, kommuner, regioner och kommunalt ägda bolag samt organ med offentligrättsliga uppgifter.

Regler appliceras på handlingar och situationer som förekommer i arbete med personalfrågor. Konkreta exempel lämnas och korta referat från rättspraxis redovisas. Innehållet har tidigare publicerats i en bok av författaren som nominerades 2011 till en av årets bästa HR-böcker av Sveriges HR-förening i samarbete med tidskriften Personal & Ledarskap. Den boken har delats upp i tre självständiga delar som kompletterar varandra.

I dessa böcker har hänvisningar till författningar uppdaterats, framför allt den nya förvaltningslagen och 2 kap. tryckfrihetsförordningen. Enstaka ändringar av sekretessbestämmelser har lagts till samt hänvisning till nya rättsfall.

Böckerna vänder sig till jurister och alla som arbetar med personalfrågor. Den är även av intresse för verksamhetschefer och andra som vill ha en sammanhållen bild av ämnesområdet. Böckerna kan också användas som lärobok vid utbildning av jurister och personalvetare. Böckerna är också mycket användbar som handbok.

Paketet består av dessa tre böcker:

Offentlighet inom personalområdet Offentlighetsprincipen och grunderna för handläggning av ärenden, 256 sidor, ISBN 9789198452815

Sekretess inom personalområdet Grundläggande bestämmelser och exempel, 158 sidor, ISBN 9789198452822

Rättspraxis om offentlighet och sekretess inom personalområdet, 222 sidor, ISBN 9789198452839

Författaren Kristina Ahlström är advokat och fil. kand. i pedagogik med mångårig erfarenhet av arbete som jurist vid flera statliga myndigheter. Hon har erfarenhet av både förvaltningsrätt och arbetsrätt från bland annat Kronofogden, Skatteverket, universitets- och högskolesektorn, Regeringskansliet samt har medverkat i flera statliga utredningar. Kristina Ahlström har i dag egen advokatverksamhet. Hon föreläser om olika rättsliga ämnen och har skrivit flera juridiska böcker. Kristina Ahlström belönades med Karnovpriset 2018 för sin kommentar till den nya förvaltningslagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Offentlighet och sekretess inom personalområdet - Paket med 3 böcker
  2. +
  3. Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens : upphovsrätt - patent - mönster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens : upp... av Ulf Bernitz, Per Jonas Nordell, Jan Rosén, Claes Sandgren (häftad).

Köp båda 2 för 1177 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Ahlström