Boken om Drakborgen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2020-12-07
Förlag
Fandrake AB
Dimensioner
300 x 240 x 25 mm
Vikt
1500 g
SAB
Rd
ISBN
9789198456769
Boken om Drakborgen (inbunden)

Boken om Drakborgen

Inbunden Svenska, 2020-12-07
309
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Drakborgen är en av Sveriges första spelklassiker som även fick framgångar internationellt. I spelet iklär du dig rollen som en ärrad hjälte som dristar sig in i den legendomsusade borgen i jakt på rikedomar. Men du måste hinna ut innan solen går ner, för ingen människa överlever natten innanför borgens murar.

Drakborgen släpptes första gången 1985 och blev snabbt känt för sin mördande svårighetsgrad. Om inte solnedgången eller draken själv tar kål på dig, så är det stor risk att borgens fällor eller fientliga invånare gör det.

I Boken om Drakborgen presenteras mängder av illustratören Anders Jeppssons originalmålningar samt en underhållande och detaljerad redogörelse av spelets sällsamma historia.

Boken om Drakborgen är på samma gång en konstbok och berättande faktabok som bygger på nya intervjuer samt nyfunna originaldokument. Den visualiserar arbetsgången, inspirationen och samspelet mellan konstruktörerna Jakob Bonds och Dan Glimne å ena sidan och illustratören Anders Jeppsson å den andra.

Denna juvel är ett måste för varje inbitet Drakborgen-fan.
Visa hela texten

Bloggat om Boken om Drakborgen