Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Allora (del 2)
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2021-06-14
Förlag
Bilda förlag
Dimensioner
265 x 197 x 16 mm
Vikt
778 g
SAB
Fi
ISBN
9789198457940

Allora 2: fortsättningskurs i italienska

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-06-14
492
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
TEXTBOK OCH ÖVNINGSBOK
Dialoger och uttalsövningar gratis på webben

Allora 2 är ett läromedel i italienska för gymnasiet (Italienska 2) och vuxenundervisningen samt för dig som reser till Italien och vill kunna prata italienska i situationer som en tillfällig besökare ofta hamnar i. Det kan till exempel handla om att berätta om dagliga rutiner, om något som har hänt i förfluten tid, att samtala i mataffären, att uttrycka vad man tycker om eller inte tycker om, att berätta var man har ont, att bjuda hem, tacka ja, tacka nej eller uttrycka osäkerhet eller tvivel.

Boken består av 8 kapitel och ett extra jul- och nyårskapitel. Varje kapitel innehåller en huvudtext (dialog), språkliga förklaringar, övningar och ordlistor samt rikligt med illustrationer och fotografier som ger en god inblick i det moderna Italien. De flesta kapitel avslutas med en svensk text som tar upp det typiskt italienska när det gäller vardagsliv, kultur, geografi, traditioner och inte minst mat och dryck.

Facit till övningarna finns längst bak i boken. Där finns även en grammatiköversikt och alfabetiska ordlistor, både italiensk-svensk och svensk-italiensk. Dialoger, uttalsövningar samt möjlighet att träna glosor uppdelade i kapitel finns gratis på webben.

Innehållet i Allora 2 är en tillämpning av den andra nivån i Europarådets nivåskala (A2) för inlärning av främmande språk. Första boken i serien heter Allora: grundkurs i italienska 1 och har isbn 9789198457902.

MANUELA RUPPEL OLSSON tog sin akademiska examen i italienska språket vid universitetet i Udine och har sedan dess undervisat i italienska som andra språk i mer än 38 år. Hon lever sedan 22 år i Sverige där hon är verksam som lärare i italienska och arrangör av språkresor till Italien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allora 2: fortsättningskurs i italienska
  2. +
  3. Allora 1: grundkurs i italienska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allora 1: grundkurs i italienska av Manuela Ruppel Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 988 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allora 2: fortsättningskurs i italienska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig bok
    Hans i Uppsala, 20 augusti 2023

    Med hjälp av kursboken har jag lärt mig rätt mycket italienska. Bra texter och övningar. Jag är väldigt nöjd med boken. Som hjälp har jag också köpt ett lexikon.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Manuela Ruppel Olsson