Fredsdepartementsfrågan och visionen om krigens avskaffande (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2020-09-18
Upplaga
1
Förlag
Seveus o Co
Dimensioner
180 x 110 x 7 mm
Vikt
93 g
SAB
Obba
ISBN
9789198462487
Fredsdepartementsfrågan och visionen om krigens avskaffande (kartonnage)

Fredsdepartementsfrågan och visionen om krigens avskaffande

Kartonnage Svenska, 2020-09-18
92
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna bok beskrivs initiativ i Sverige, USA och andra länder för att ett fredsdepartement ska inrättas vid sidan av utrikes- och försvarsdepartementen. Bakom denna idé ställde sig en av Sveriges Fredsråd och Svenska FN-förbundet 1982 arrangerad fredsriksdag. Den önskade "att Sverige inrättar ett fredsdepartement med övergripande ansvar för freds- och nedrustningsfrågor och i FN verkar för att motsvarande fredsdepartement inrättas i andra länder".

Vad skulle ett sådant departement göra? Fredsriksdagen ville se att detta departement skulle arbeta med frågor som rör "nedrustning/omrustning, kontroll av nationell och internationell vapenhandel, omställning från militär till civil produktion, utbildning med inriktning på fredsfostran, fredsforskning, global omfördelning av ekonomiska resurser och arbete för ökad förståelse mellan folken".

Bokförfattaren Valentin Sevéus, även ordförande i Sveriges Fredsråd, menar att det med andra prioriteringar än de nuvarande skulle bli möjligt "att tänka och göra om så radikalt att vi skulle kunna bli av med krigsdéerna och det ständiga vapentillverkandet". Sevéus har tidigare utgivit "Att söka freden", "Var är fredsministrarna?" och andra böcker om fredsfrågan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fredsdepartementsfrågan och visionen om krigens avskaffande
  2. +
  3. Akademiskt läsande och skrivande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akademiskt läsande och skrivande av Vendela Blomström, Jeanna Wennerberg (häftad).

Köp båda 2 för 556 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »