Kobanesyndromet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2018-03-13
Förlag
Storyhood
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
245 g
SAB
Koaea.6,Lz Kobane, Dorpec
ISBN
9789198463200

Kobanesyndromet

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-03-13
202
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


"Skoningslös och stark skildring av de som drabbas av krigets brutalitet, och av frustrationen man känner när en hel värld står passiv inför en pågående massaker.", Daniel Fridell, prisbelönt regissör och författare

Fysioterapeuten Dorpec Kobane lämnade Sverige för att arbeta som sjukvårdare i den av IS ockuperade staden Kobane. Under en tid då nästan inga utländska läkare vågade sig dit och människor dog av enklare skador blev Dorpec tvungen att utföra uppgifter som vida översteg hans utbildning. Ingen annan västerlänning var där under lika lång tid eller hade sådan insyn bland både civila och stridande. Han kom att stanna i nästan två år och det han upplevde kom att förändra honom i grunden. Det här är hans skoningslösa berättelse mitt från kriget mot en av de mest brutala terrororganisationerna världen skådat. Det är en berättelse om lidande och ångest, men också om hopp, drömmar och kampvilja. Han berättar om sina skakande möten med patienter, traumatiserade soldater, döende terrorister och om kvinnorna som slåss för någonting som är betydligt större än att besegra IS.

Dorpec berättar också sin egen historia, om barndomsupplevelserna i hembyn i Kurdistan, flykten till Sverige, och om vad som fick honom att fatta det för många otänkbara beslutet att lämna en trygg tillvaro för att åka rakt in i en krigszon. Det här är ett unikt vittnesmål om det meningslösa kriget och om livslånga trauman. En stark berättelse om krigets fasor och om mänsklig styrka och hopp.

"En oerhört stark och viktig bok", Malou Von Sivers, journalist & programledare

"Det går nästan att tala om en ny våg av av rapport- och dokumentärlitteratur likt densom inträffade under det svenska 1970-talet. En på många sätt förståelig trendorsakad av den akuta politiska situationen i världen. Det finns all anledningatt hoppas att denna litterära genre (numer ofta kallad vittneslitteratur) skafortsätta att växa framöver. Dorpecs utmärkta Kobanesyndromet är ett tecken påatt denna förhoppning kan komma att infrias" Peter Berglund, Nya Argus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kobanesyndromet
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 301 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kobanesyndromet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bok
  Jonas Mårtensson, 20 oktober 2018

  Mycket bra bok som hav en stark närvarokänsla av kriget och dess fasor. Tillsammans med Cyril Hellmans Rapport från fronten mot IZ den bästa bok jag läst om kriget.

 2. Stark bok om kriget i Syrien!!!
  Karolina Karlsson , 5 maj 2018

  Så bra bok!!! Det var verkligen jättegripande att läsa om dem som drabbats av IS brutalitet. Men även hur man kan jobba tillsammans och stötta varandra i en sådan fruktansvärd situation. Läs den!

 3. Rekomenderas starkt!
  Thomas, 19 mars 2018

  Kunde inte hålla tillbaka tårarna när jag läste. Starkt och drabbande om krigets realitet, man får möta några av de som drabbats av den ofattbara brutaliteten och även de som kämpar mot den. Boken ger också hopp på något sätt, läs!

Visa alla 3 recensioner