Sprickan : drömmen om Europa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2019-09-12
Förlag
Storyhood
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
269 g
SAB
Hc
ISBN
9789198463255
Sprickan : drömmen om Europa (häftad)

Sprickan : drömmen om Europa

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2019-09-12
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I "Sprickan : drömmen om Europa" får vi följa den unga Adamma som likt många andra afrikaner drömmer om Europa, en dröm som ofta är lika ouppnåelig som orealistisk. En dag får Adamma chansen som hon länge drömt om. Ingenting visar sig bli som hon tänkt utan hon sviks, luras och tvingas ut i prostitution. "Sprickan : drömmen om Europa" är en berättelse om spruckna drömmar, migration, om utsatthet och om Adammas väg för att hitta tillbaka till hopp och värdighet.

Boken är en roman som ligger nära verkligheten, byggd delvis på egna upplevelser och möten med migranter och ensamkommande flyktingar.


Författaren Hallex Berry Nyame kom till Sverige som tolvåring från Kamerun. Som barn utsattes hon för misshandel och kontrollerades minutiöst. Hallex förstod tidigt kraften i berättande och började skapa berättelser och drömmar för att hitta kraft och vägar framåt.
I Sverige läste Hallex så småningom journalistik på universitetet och skrev sedan en masteruppsatts i mänskliga rättigheter om ensamkommande flyktingar.
Sprickan är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sprickan : drömmen om Europa
 2. +
 3. Gäststjärnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gäststjärnan av Kaj Linna (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sprickan : drömmen om Europa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!!!
  Moa Karolina Bolin, 16 november 2019

  Starkt och fint skriven! En berättelse jag kommer bära med mig läänge! En bok ALLA borde läsa, ger perspektiv.
  Bokens huvudkaraktär Adamma berörde mig verkligen, även fast bokens innehåll i stora delar är väldigt hemsk så är den hoppfull och lättläst skriven.

 2. Otroligt bra och spännande!!
  Rayna, 22 oktober 2019

  En bok som man inte kan sluta läsa! Så spännande men även tungt att följa hennes resa i livet. Välskriven bok med mycket spänning. En bok alla borde läsa, ger en mer inblick på hur verkligheten kan se ut. Kan starkt rekommendera Sprickan!

 3. Jätte bra och viktigt bok att läsa
  Maria Isabel Kagingo, 16 oktober 2019

  Den här boken är både bra och smärtsamt att läsa jag tycker att det är oerhört viktigt att läsa pga det är viktigt för samhället att bli bekant om vad som händer med många flyktingar som flyr ifrån deras länder, och att det är inte alltid frid och fröjd när de väl kommer fram, till #dröm landet" förhoppningsvis får många en annan perspektiv genom att läsa boken. Det är viktigt att barn och unga kan känna sig trygga oavsett deras bakgrund.

  Jag läste boken klart boken, utan att kunna l... Läs hela recensionen

 4. Sprickan
  Lejla, 15 oktober 2019

  En bok man sträckläser. Den är välskriven och har en spännande men sorlig story där man får följa en ung tjej som nyanländ i Sverige.

 5. Otroligt viktig och bra!
  Caitlin Joanna Ruston, 15 oktober 2019

  Gripen från första stund, spännande och intressant läsning och får en att tänka. Skulle verkligen rekommendera alla att läsa denna bok. Perfekt som kurslitteratur för tex socionom, lärare och fritidsyrken, mänskliga rättigheter osv.

Visa alla 5 recensioner