Korttidsarbete med statligt stöd (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2020-04-09
Förlag
IJK förlag
Dimensioner
210 x 148 x 5 mm
Vikt
119 g
SAB
Qbfbc,Ohab
ISBN
9789198464351
Korttidsarbete med statligt stöd (häftad)

Korttidsarbete med statligt stöd

Häftad Svenska, 2020-04-09
269
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Lagen om stöd vid korttidsarbete infördes 2014 i form av en s.k. beredskapslag. Detta innebär att regeringen genom ett beslut måste aktivera lagreglerna för att lagen ska bli tillämplig i praktiken. Ett sådant aktiveringsbeslut kan regeringen fatta om vi står inför eller befinner oss i en synnerligen djup lågkonjunktur. I och med att lagen aktiveras, blir den tillämplig för företag som bedriver näringsverksamhet (med vissa undantag).

Alltsedan lagens tillkomst har röster höjts för att ett system med korttidsarbete ska kunna tillämpas även när endast enstaka företag har drabbats av allvarliga ekonomiska problem. Tidigare i år presenterade regeringen en lagrådsremiss med förslag om ett permanent system för korttidsarbete, som skulle komplettera det aktiverade systemet för korttidsarbete.
I och med att världen drabbats av coronaepidemin, kom frågan om korttidsarbete i en helt ny dager. Lagändringar av såväl permanent som tillfällig natur passerade lagstiftningens olika moment med en snabbhet som torde sakna motstycke under svensk fredstid.

I den här skriften försöker jag att beskriva vår nu gällande lagstiftning om korttidsarbete på ett så praktiskt sätt som möjligt för såväl arbetsgivare som fackliga företrädare och enskilda arbetstagare.

Stockholm i april 2020
Tommy Iseskog
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Korttidsarbete med statligt stöd
  2. +
  3. Stöd för validering eller kompetensåtgärder i samband med korttidsarbete. SOU 2019:10 : Slutbetänkande från Utredningen om ett mer konkurrenskraftigt system för stöd vid korttidsarbete (Fi 2018:01)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stöd för validering eller kompetensåtgärder i s... av Finansdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »