Skuggbarnet : att utsättas för syskonmisshandel. Del 2 (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
2 2 (del 2)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2018-05-05
Upplaga
1
Förlag
Trolltoppan
Originaltitel
Skuggbarnet Del 2
Dimensioner
215 x 140 x 18 mm
Vikt
570 g
SAB
Lz Varenius, Helén
ISBN
9789198465211
Skuggbarnet : att utsättas för syskonmisshandel. Del 2 (kartonnage)

Skuggbarnet : att utsättas för syskonmisshandel. Del 2

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2018-05-05
289
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det här är en stark och personlig skildring hur det är att växa upp med syskonmisshandel. Boken beskriver en kaotisk resa genom en svår uppväxttid, med fängslande redogörelser om tillgivenhet, humor, förtvivlan och smärta. Det är en enastående berättelse om ett barns och tonårings utsatthet och om hur det är att bli myndig i skuggan av ett trauma och hur det sedan är att leva med efterverkningarna av syskonmisshandeln som vuxen.

Den självbiografiska romanen visar den stora styrka en ung person kan upprätthålla genom en tillvaro till synes helt utan hopp, där instinkt och en okuvlig vilja att uthärda till varje pris snabbt tar över. Den uppenbarar ett djupgående mod och en uthållighet som därefter formar en väg till överlevnad och helande. Det är med andra ord en bok full av tillförsikt och uppmuntran, samtidigt som den ger besked till andra drabbade att de inte är ensamma i sitt lidande.

Del 2 är en direkt fortsättning på Skuggbarnet del 1. Boken innehåller dessutom en faktadel om syskonmisshandel.

Förutom att skriva, arbetar Helén Varenius också som föreläsare, där hon utbildar yrkesverksamma inom till exempel skola, socialtjänst och sjukvård om vad syskonmisshandel innebär och vad konsekvenserna kan bli för den som är drabbad.

Läsaromdömen:

"Din öppenhjärtiga berättelse är inget man bara kan svepa igenom utan att beröras! Efter avslutad läsning känner jag mig ödmjuk inför det mod och den styrka du visar genom att berätta om dina svåra erfarenheter av utsatthet i en syskonrelation.

Ditt ämnesval gör din berättelse viktig och angelägen och jag tror att det kan väcka hopp hos många att du har tagit dig ur den destruktiva relationen. Som #metoo visar krävs det ofta att en modig människa höjer rösten för att fler skall våga följa efter." - Lektören, Författarcentrum Väst

"Även om det inte ingår i mitt uppdrag att kommentera texten känner jag att jag bara måste få säga att den berört mig starkt. Jag tycker att du har skrivit en väldigt viktig och stark skildring." - Korrekturläsaren, Författarcentrum Öst
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skuggbarnet : att utsättas för syskonmisshandel. Del 2. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Angeläget ämne att skildra och förstå
    Jessika Lilja, 9 september 2018

    Helt unika böcker av Helén Varenius och jag hoppas att fler kommer våga berätta öppet om syskonmisshandel efter att ha läst dem. Författaren är också föreläsare och jag tycker det är angeläget att sprida hennes historia till alla yrken där man jobbar med människor. Viktigt att fler som utsätts/har utsatts för syskonmisshandel kan få hjälp, stöd och förståelse från omgivningen.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skuggbarnet : att utsättas för syskonmiss...