Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2018-06-11
Upplaga
1
Förlag
Emmagjort
Medarbetare
Söderlund, Ida (form)
Illustratör/Fotograf
Emma Svalander
Dimensioner
215 x 150 x 5 mm
Vikt
250 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198477801
Mona-Li och tröttbacillen (inbunden)

Mona-Li och tröttbacillen

(8 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-06-11
139
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mona-Li och tröttbacillen Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
När Mona-Lis mamma får en tröttbacill blir allting annorlunda. Pappa verkar lika pigg som alltid, lillebror fortsätter vara full av superhjältebus - men mamma bara vilar och orkar varken laga mat eller följa med till simhallen. Mona-Li undrar när allt ska bli som vanligt igen.

Mona-Li och tröttbacillen är resultatet av ett samarbete mellan författaren Anna Säfström och illustratören Emma Svalander. Anna har egen erfarenhet av tröttbacillen i form av utmattningssyndrom och har därigenom mött andra föräldrar och närstående som inte orkar delta i vardagen på grund sin egen tröttbacill; utmattning, annan sjukdom eller att det helt enkelt "är lite mycket just nu". Det här är boken Anna själv hade önskat fanns när hon var som tröttast; värdefull igenkänning och tillförsikt till både stor och liten. Emma har tecknat hela livet och tack vare Instagram kom de två i kontakt med varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mona-Li och tröttbacillen
 2. +
 3. Saker som (nästan) ingen vet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saker som (nästan) ingen vet av Bengt Fredrikson, Andreas Palmaer (kartonnage).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Mona-Li och tröttbacillen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok om trötthet

  Den handlar om en mamma som är väldigt trött. Hon tål inte höga ljud och måste vila mycket. Det är lite tråkigt för hela familjen men det är så det är. Ibland blir barnen ledsna för det, mamman också. Man kan vara trött för att man behöver sova men denna mamman är trött för att hennes kropp och hjärna sagt ifrån. Det funderar inte som vanligt även om man vill. Ibland kan de vuxna kalla det för att man gått in i väggen. Låter konstigt men man säger så eller att man stressat för mycket eller ha... Läs hela recensionen

 2. viktig och fin
  @i_min_bokhylla (instagram), 30 september 2019

  Mona-Li och tröttbacillen är en otroligt välgjord och berättad saga som är vackert illustrerad med verkligen levande bilder.
  Allt blir annorlunda när Mona-Lis mamma får tröttbacillen. Pappa är lika pigg och lillebror är full av superhjältebus, men mamma orkar inte laga mat, handla eller följa med till simhallen hon bara vilar hela tiden. När ska det bli som vanligt igen.
  En tänkvärd, pedagogisk bok som förklarar för barn vad som händer när en mamma eller pappa får en tröttbacill. Läs hela recensionen

 3. Bra bok för utmattade föräldrar
  Lotta , 25 november 2018

  Stor igenkänning i den här boken för mig, som är småbarnsmamma med utmattningssyndrom. Fina bilder och tänkvärda ord i en bra mix och på en lagom nivå, där både stora och små kan ta till sig det boken vill förmedla. Rekommenderas!

 4. En utgångspunkt för samtal med barn om utmattning
  Niklas Nygren, 22 september 2018

  När jag drabbades av utmattningssyndrom var det precis innan sommaren och semestertider. Den sommaren var jag fruktansvärt trött i både kroppen och hjärnan. Jag blev sittande hemma mycket när resten av familjen åkte och badade eller på andra aktiviteter. I Mona-Li och tröttbacillen blir det tydligt att den andra föräldern(om en sådan finns med i bilden) får dra ett större lass. I mitt fall var det min fru. En situation som förutom utmattningssyndrom även gav skuldkänslor.

  Som förälde... Läs hela recensionen

 5. Fin barnbok
  Kristin, 30 juni 2018

  Den här boken kommer jag att rekommendera till mina vänner!
  Jag gillar verkligen illustrationerna, framsidan ser ut som en tavla.
  Jag gillar även att den tar upp ett viktigt ämne.

 6. Bra om utmattningssyndrom

  Detta är en bilderbok som handlar om Mona-li vars mamma är sjukskriven med utmattningssyndrom och hur detta påverkar hela familjen.

  Detta är en bra bok att ta stöd av när man är sjuk och behöver förklara för sina barn varför för sina barn. Att författaren tar hjälp av ordet "tröttbacillen" för att göra det mer konkret känns som en smart grej. Boken är även bra för att som vuxen kanske få syn på små tillfällen när man som barn känner sig bortglömd. Då fångar vi upp barnen känslor och... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna