Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2018-06-11
Upplaga
1
Förlag
Emmagjort
Medarbetare
Söderlund, Ida (form)
Illustratör/Fotograf
Emma Svalander
Dimensioner
215 x 150 x 5 mm
Vikt
250 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198477801
Mona-Li och tröttbacillen (inbunden)

Mona-Li och tröttbacillen

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-06-11
128
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När Mona-Lis mamma får en tröttbacill blir allting annorlunda. Pappa verkar lika pigg som alltid, lillebror fortsätter vara full av superhjältebus - men mamma bara vilar och orkar varken laga mat eller följa med till simhallen. Mona-Li undrar när allt ska bli som vanligt igen.

Mona-Li och tröttbacillen är resultatet av ett samarbete mellan författaren Anna Säfström och illustratören Emma Svalander. Anna har egen erfarenhet av tröttbacillen i form av utmattningssyndrom och har därigenom mött andra föräldrar och närstående som inte orkar delta i vardagen på grund sin egen tröttbacill; utmattning, annan sjukdom eller att det helt enkelt "är lite mycket just nu". Det här är boken Anna själv hade önskat fanns när hon var som tröttast; värdefull igenkänning och tillförsikt till både stor och liten. Emma har tecknat hela livet och tack vare Instagram kom de två i kontakt med varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mona-Li och tröttbacillen
 2. +
 3. Brumfällan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brumfällan av Andreas Svalander, Emma Svalander (inbunden).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mona-Li och tröttbacillen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok för utmattade föräldrar
  Lotta , 25 november 2018

  Stor igenkänning i den här boken för mig, som är småbarnsmamma med utmattningssyndrom. Fina bilder och tänkvärda ord i en bra mix och på en lagom nivå, där både stora och små kan ta till sig det boken vill förmedla. Rekommenderas!

 2. En utgångspunkt för samtal med barn om utmattning
  Niklas Nygren, 22 september 2018

  När jag drabbades av utmattningssyndrom var det precis innan sommaren och semestertider. Den sommaren var jag fruktansvärt trött i både kroppen och hjärnan. Jag blev sittande hemma mycket när resten av familjen åkte och badade eller på andra aktiviteter. I Mona-Li och tröttbacillen blir det tydligt att den andra föräldern(om en sådan finns med i bilden) får dra ett större lass. I mitt fall var det min fru. En situation som förutom utmattningssyndrom även gav skuldkänslor.

  Som förälde... Läs hela recensionen

 3. Fin barnbok
  Kristin, 30 juni 2018

  Den här boken kommer jag att rekommendera till mina vänner!
  Jag gillar verkligen illustrationerna, framsidan ser ut som en tavla.
  Jag gillar även att den tar upp ett viktigt ämne.

 4. Bra om utmattningssyndrom
  Barnboksfamiljen, 18 juni 2018

  Detta är en bilderbok som handlar om Mona-li vars mamma är sjukskriven med utmattningssyndrom och hur detta påverkar hela familjen.

  Detta är en bra bok att ta stöd av när man är sjuk och behöver förklara för sina barn varför för sina barn. Att författaren tar hjälp av ordet "tröttbacillen" för att göra det mer konkret känns som en smart grej. Boken är även bra för att som vuxen kanske få syn på små tillfällen när man som barn känner sig bortglömd. Då fångar vi upp barnen känslor och... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Brumfällan

  Andreas Svalander, Emma Svalander

  Var kommer allt brum ifrån? Har pappas fina stereo blivit sjuk eller är det någon som knaprar på stereons sladdar? Lollo bestämmer sig för att lösa pappas brumproblem. Hon tar hjälp av sin kompis Albin och tillsammans bygger de en brumfälla. Kan d...

 • Anton och explosionerna

  Malin Lindén, Emma Svalander

  Alla varelser föds med superkrafter. Katter, fåglar, hundar ja alla djur och människor. Även om du inte vet vilken kraft du har så finns den inuti dig och väntar på rätt tillfälle att komma fram. Antons krafter kan ställa till det för honom ibland...

Bloggat om Mona-Li och tröttbacillen