Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det onda (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2019-03-22
Förlag
Turning Pages
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
274 g
SAB
Lz
ISBN
9789198479089
Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det onda (häftad)

Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det onda

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-03-22
189
Specialorder (osäker tillgång). Skickas inom 11-20 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
 • Skickas inom 11-20 vardagar (specialorder)
  250
Visa alla 1 format & utgåvor
Hon sa att jag skulle orka, att kämpa mot det onda.

Att ett besked kan göra så ont och skapa ett sådant totalt kaos, efter fyrtio år som gifta.

I den här berättelsen får du som läsare följa mig och min dåvarande hustru Christina i och under en dramatisk resa. Under tre års tid vandrade vi som i kvicksand mot hennes sista andetag. Cancern hade överraskat oss totalt och vi satt som i ett skruvstäd som drogs åt allt hårdare.

Jag berättar om hur jag tacklade min oro och rädsla, samt hur stark jag var tvungen att vara i alla lägen. Jag blev den som fick agera både kurator och undersköterska. Under den här perioden kom jag att bråka med försäkringskassa och olika instanser inom sjukvården, det vill säga mest mot administrativa beslutsinstanser, men även mot "militanta" okänsliga kvinnliga "robotar". Mycket och verkligen tufft ansvar lades på mig samtidigt som mitt eget psyke maldes sönder som i en köttkvarn. Jag var nära att dö själv i utmattning på kärlekens altare.

Denna bok är en sanningsenlig och väldigt naken berättelse, där jag som författare låter dig få djupdyka i mina känslostormar.

Det var en tung process att skriva den men min förhoppning är att nå ut till människor som befinner sig i liknande situationer. Boken vänder sig också till personal inom vården och den kan även användas som "bredvidläsning" på vårdutbildningar vid studier inom samtliga vårdyrken. I vanliga fall ligger fokus på den som är sjuk och det är inte så ofta som man får höra vad de anhöriga går igenom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det onda
 2. +
 3. Kärlek och krig : kämpa för äktenskapet du drömt om

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek och krig : kämpa för äktenskapet du dröm... av John Eldredge, Stasi Eldredge (inbunden).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mot det onda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Självgott hyckleri
  Frans Aronsson, 5 juli 2019

  Den här boken borde aldrig ha skrivits. Författaren saknar språkliga baskunskaper, förmåga att utrycka sig i skrift samt uppenbarligen all form av självinsikt. Att, som författaren själv föreslår, använda boken "som "bredvidläsning" på vårdutbildningar vid studier inom samtliga vårdyrken" är inget annat än utslag av ett alldeles för stort ego. Den har ingenting att tillföra, vare sig inom vårdutbildning eller någon annanstans. På det hela en oerhört märklig läsning.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hon sa att jag skulle orka : att kämpa mo...