Ljuset vid världens ände (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2019-12-01
Upplaga
1
Förlag
Lyacon
Originaltitel
Ljuset vid världens ände
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
90 g
SAB
Hc
ISBN
9789198481204
Ljuset vid världens ände (pocket)

Ljuset vid världens ände

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2019-12-01
95
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vårens dofter blandades med den fräna lukten från cigarett röken och han kupade den ena handen ovanför ögonbrynen för att inte bländas för mycket av solen, som alltid tycktes vara som starkast när den var på väg ner i horisonten - Robin brukade likna den vid ett försvinnande ljus vid världens ände innan natten, den som ibland upplevdes som så plågsamt lång, rentav ändlös, bredde ut sig över världen och sedan blev det, för många men inte alla människor, dag igen och på det här viset fortsatte allting i en cykel som inte föreföll ha något slut.

Ljuset vid världens ände utgörs av ett antal levnadsskildringar som vävs samman till en mörk, okonventionell deckare med existentiella undertoner. Dominoeffekten är ett viktigt tema i de olika berättelserna som i huvudsak är förlagda till Västra Götaland och sträcker sig från Göteborgs havsnära stadsdelar till de öde landsvägarna och orterna som utgör de vidsträckta landskap vars slut markeras av de norra och nordöstra länsgränserna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ljuset vid världens ände
 2. +
 3. Expedition Himlersson-Tufte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Expedition Himlersson-Tufte av Linnea Af Kleen (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ljuset vid världens ände. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande bok
  Pernilla Thor, 22 januari 2020

  Jag blev snabbt intresserad av boken och ville fortsätta läsa och inte lägga den ifrån mig. Texten är beskrivande och berättande. Meningarna är bitvis långa men handlingarna och de olika berättelserna kräver eftertanke och reflektion av läsaren. Och det märks att författaren har gjort efterforskning och tillfört intressant fakta till de förvisso mörka berättelserna. Igenkänningsfaktorn från områdena kring Göteborg kändes nice och jag kunde riktigt följa med på gatorna i Majorna och röda ste... Läs hela recensionen

 2. Läsvärd
  linda erba, 6 januari 2020

  En mycket välskriven bok av en alldeles ny författare. Blev betagen av historierna som visar människors mörka sidor men även att det finns" ljus vid världens ände". Rekommenderas!

 3. En bok som tål att läsas två gånger
  Bokbesatt.se, 31 december 2019

  Det här är ingen lättsam bok och därför tycker jag att den bör läsas mer än en gång, vilket man lätt hinner då den är på ca 100 sidor. Själv gillade jag att läsa om Rasmus mest, men så dras jag till det mörka hos människor, det som inte går att förklara.

  Det är helt klart en välskriven bok som är svår att lägga ifrån sig, speciellt då jag fastnar för vissa karaktärer. Existentiella frågor går dock över huvudet på mig - en person som valt att leva i nuet och inte lägger tid på att tän... Läs hela recensionen

 4. Fängslande historier
  Matti, 14 december 2019

  Spännande skildringar om mänskligheten i en välskriven bok som det är svårt att slita sig ifrån. Vill gärna läsa något mer av denna författare.

 5. Bra debut!
  Iza, 13 december 2019

  Välskrivna historier om människans mörka sidor. Dock med hopp om en bättre framtid. Väntar med spänning på nästa bok av författaren. Rekommenderas!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av David Danielsson

 • Årstidernas växlingar

  David Danielsson

  Även om jag hade försökt glömma min uppväxt gjorde den sig påmind som vore den en oönskad, påträngande och extremt ihärdig gäst. Dessa minnen, som hade legat vid ett mörkt okänt djup i mitt inre började gradvis att stiga till ytan, som att en tyng...

Bokvideo