Landet som försvann : Politiskt inkorrekta krönikor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2018-05-25
Förlag
Grissla Media
Dimensioner
215 x 155 x 30 mm
Vikt
359 g
SAB
Oc
ISBN
9789198485202
Landet som försvann : Politiskt inkorrekta krönikor (häftad)

Landet som försvann : Politiskt inkorrekta krönikor

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-05-25
232
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Nu sitter han där i tv-studion i Stockholm. Det ska handla om våldet i Malmö. Det är hans hemmaplan, han är ju kriminalreporter på Sydsvenska Dagbladet. Han talar om en hårt segregerad stad.

"Två av landets värsta bostadsområden med mycket problematik finns i Malmö. Det är inte demokrati som finns på en del små, avgränsade områden. Det är mentaliteten som är en grund till varför morden sker".

Nu har han lyckats ta sig så här långt utan att nämna i-ordet. Snart kan han andas ut. Programledaren Anna Hedenmo samlar sig som en boaorm strax innan den kramar sitt byte till döds:

"Varför händer det här i Malmö?"

Under bråkdelen av en sekund står hela hans framtid på spel. Han vet att om han uttalar Det Onämnbara så är det kört för hans del. Ajöss till jobbet på Sydsvenskan. Ångesten skymtar i hans ögon.

(Ur "Det Onämnbara")

"Landet som försvann" är en samling politiska krönikor om ett land där allt fler ord blir onämnbara och tystnaden breder ut sig. Journalisten Julia Caesar (pseudonym), vald till en av Sveriges hundra viktigaste opinionsbildare 2013, tecknar ögonblicksbilder av Sverige under den turbulenta perioden mellan riksdagsvalen 2010 och 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »