Upptäck romanen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2019-09-09
Förlag
Bokförlaget Wan Zhi
Översättare
Anna Gustafsson Chen
Originaltitel
Faxian xiaoshuo
Dimensioner
220 x 140 x 17 mm
Vikt
280 g
SAB
G
ISBN
9789198485332

Upptäck romanen

Inbunden,  Svenska, 2019-09-09
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Landet behöver en fabricerad realism, och den grundas i sin tur på en fabricerad verklighet - en verklighet som både författare och läsare så småningom har kommit att tro på. Denna verklighet har blivit ett måste för generationer av författare och utgör grunden för deras existens, deras tänkande och skapande.

Nästan alla de insatser som görs av den kinesiska propagandan, de kulturella institutionerna och det kinesiska författarförbundet syftar till att skapa och fullända denna fabricerade realism. Konkret sker detta genom att man skapar en fabricerad verklighet inuti litteraturen. Denna kontroll förvandlar man så till en vacker blomsterfe, allestädes närvarande och så bländande skön att hon måste vara verklig - ja, det vore närmast en skam för vår storslagna tidsålder och vår till synes dynamiska sociala verklighet om hon inte gjordes till den nationella litteraturens stöttepelare."

Flerfaldigt Nobelpristippade Yan Lianke ger oss i denna korta bok sin syn på litteraturen i dagens Kina. Men texten handlar inte bara om den kinesiska situationen, utan om vad den litterära realismen är och om hur orsak och verkan hänger ihop i olika typer av texter. Yan Lianke betraktar världslitteraturens klassiker med sin egen, kinesiska blick och ger läsaren ett nytt perspektiv på romankonsten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upptäck romanen
  2. +
  3. De fyra böckerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fyra böckerna av Yan Lianke (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lianke Yan