Massor av pocketfynd
Våldtäkt och kultur : en undersökning av relationen mellan invandring och sexualbrott (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2018-07-04
Upplaga
1
Förlag
Greycat Publishing
Dimensioner
210 x 128 x 14 mm
Vikt
201 g
SAB
O
ISBN
9789198488807
Våldtäkt och kultur : en undersökning av relationen mellan invandring och sexualbrott (häftad)

Våldtäkt och kultur : en undersökning av relationen mellan invandring och sexualbrott

(4 röster)
Häftad Svenska, 2018-07-04
200
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
VARFÖR HAR SEXUALBROTTEN ökat i Sverige under det senaste decenniet? Vi ser en kraftig ökning av antalet anmälda brott och vi ser också att sexualbrotten delvis ändrat karaktär. Heberleins hypotes är att denna utveckling till stor del går att förklara med hänvisning till den stora invandringen av män från Mellanöstern, Nordafrika och Centralasien. Det här är en grupp som tidigare rapportering från bland annat Brottsförebyggande rådet (Brå) visat vara kraftigt överrepresenterad. Ann Heberlein gått igenom samtliga domar med avseende på sexualbrott sedan 2012. Hon konstaterar att den överrepresentation som Brå tidigare visade på kvarstår: män med utomeuropeiskt ursprung är kraftigt överrepresenterade. Vad beror det på?

Heberlein fokuserar på konflikter mellan kulturer, normer och värderingar som den kanske mest fundamentala orsaken till ökningen av sexuellt våld i Sverige. Efter att ha presenterat den teoretiska inramningen för sin tes går Heberlein igenom en serie fallstudier med afghanska förövare en grupp som är kraftigt överrepresenterade vid just grupp- och pojkvåldtäkter. Här blir det tydligt vilken roll som kulturella faktorer spelar när det handlar om sexuellt våld. I den avslutande delen föreslår Heberlein en rad åtgärder för att stävja ökningen av det sexuella våldet. Utgångspunkten handlar om medvetenheten om de kulturella faktorernas betydelse. De flesta problem går att lösa. Den viktigaste förutsättningen är att vi har kunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Våldtäkt och kultur : en undersökning av relationen mellan invandring och sexualbrott
  2. +
  3. Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den banala godheten : mångkultur, integration o... av Ann Heberlein (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Våldtäkt och kultur : en undersökning av ...