Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-01-29
Förlag
Greycat Publishing
Medarbetare
Arfert, Tomas (form)
SAB
Cmdd
ISBN
9789198488845
Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet (häftad)

Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet

(42 röster)  |  Läs 17 recensioner
Häftad Svenska, 2020-01-29
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Islam och islamism är inte samma sak. Alla muslimer är inte islamister och alla islamister är inte jihadister. Men alla jihadister är islamister i någon utsträckning och alla islamister är muslimer.

Islamismen är en religiös form av fascism. Den största islamistiska rörelsen är den globala nätverksorganisationen Muslimska brödraskapet. Trots att den bara stöds av en liten minoritet av världens muslimer har Muslimska brödraskapet genom sin goda organisationsförmåga lyckats måla upp en bild av att man företräder alla muslimer. Men sanningen är en annan, Muslimska brödraskapet stöds endast av cirka sju procent av svenska muslimer. Trots detta har de tillåtits att representera alla Sveriges muslimer i olika sammanhang.

Muslimska brödraskapet är sedan 1950-talet etablerat i Europa, och är en politisk kraft som påverkar lagstiftning och utrikespolitik genom att agera genom ombud i den offentliga förvaltningen och i de politiska partierna.

Muslimska brödraskapet är inte en organisation som andra - syftet är att verka genom ett nätverk som förenas i sin strävan att upprätta ett globalt kalifat. Vägen dit går genom att skapa enklaver i det svenska samhället och särlagstiftning.

I juridisk mening är det inte klandervärt att agera genom utomparlamentariska metoder som Brödraskapet gör. Timbro gör det. LO Sverige gör det. Svenska Kyrkan gör det. Alla gör det för att gynna sina egna intressen. Det som till vardags kallas för lobbyism.

Islamismen i Sverige handlar INTE om islam. Boken handlar om islamismen - en religiös fascistisk ideologi som är etablerad i Sverige. Islamismen i Sverige är en kartläggning av hur Muslimska brödraskapet är uppbyggt. Här finns tidigare unikt opublicerat material om hur Brödraskapets strategi ser ut, hur den tillämpas i den organisatoriska uppbyggnaden och hur Muslimska brödraskapet agerar genom sitt nätverk, sina organisationer och ombud. I huvudsak är boken baserad på Muslimska brödraskapets eget material.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet
 2. +
 3. Det lilla landet som kunde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det lilla landet som kunde av Mustafa Panshiri, Jens Ganman (pocket).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Islamismen i Sverige - Muslimska Brödraskapet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kalifat eller frihet? Ditt val
  Eva Dillner, 26 mars 2020

  Jag har precis läst boken Islamismen i Sverige. Socialdemokraterna la grunden för muslimernas särbehandling 1999. Hela överenskommelsen ligger med som bilaga i boken. Boken kartlägger muslimska brödraskapets plan att via våra demokratiska institutioner ta över och bilda kalifat. Läs den om du önskar en annan framtid!

 2. Inte mycket nytt här - men bra ändå!
  Lennart Eriksson, 7 mars 2020

  Jag skrev ju tex. om Muslimska Brödraskapet i USA redan för ca elva år sedan! Det var det inte många som brydde sig om då. Men bra att Johan äntligen har snappat upp detta också! http://www.sapereaude.se/blog/?p=1231

 3. Skrämmande beskrivning
  Gerd Marianne Ahlgren, 23 februari 2020

  Sverige tycks vara ett land av lågt hängande frukter i form av pengar att plocka till de islamistiska studieförbunden. Med fasa ser jag hur lätt en grupp som formerar sig i diverse formationer kan infiltrera och sätta gängse moralbegrepp ur spel. Boken ger med exempel en god bild av hur diverse initiativ som syftat till behjärtansvärda mål, används till att underminera det som en bred allmänhet velat behålla. Vi har släppt in räven till att vakta hönshuset och med hjälp har miljöpartiet bistå... Läs hela recensionen

 4. En av vår tids största säkerhetspolitiska frågor.
  Helena Hiba Al-Zubaidi, 20 februari 2020

  En veritabel granskning av islamismen i Sverige. Ett ständigt aktuellt ämne som berör vårt samhälle men också den del av världen som är under teokratisk styre.

 5. Islamismen i Sverige av Johan Westerholm
  Karin Boman, 19 februari 2020

  En viktig bok, med information som emellanåt tog andan ur mig och gav mig "gåshud".
  Islamismen i Sverige, är trots mycken fakta en lättläst bok som höll mitt intresse vid liv, från pärm till pärm.
  En (som vi säger i Norrland) "Jämarns" bra bok, skriven på ett sätt som ger lättintagen kunskap. Jag önskar att alla, oavsett politisk uppfattning får möjlighet att ta del av den.
  Ett stort tack till författaren Johan Westerholm.

 6. Fantastiskt informativ bok
  Maj-Lis Jeppsson, 19 februari 2020

  Väldigt bra pedagogiskt upplagd information. Väldigt skrämmande framtid för vårt land. En bok som skulle vara obligatorisk för alla politiker, och skolor.

 7. Klargörande och viktig
  DurbanK, 19 februari 2020

  Westerholm har lagt ned ett oerhört gediget arbete i att undersöka hur islamismen nästlat (och nästlar) sig in i västvärlden och i Sverige. Hans bok borde vara obligatorisk läsning i alla politiska partier samt kurslitteratur vid våra gymnasier och universitet.

 8. En av decenniets viktigaste böcker
  Magnus Jonasson, 19 februari 2020

  Fyller en stor kunskapslucka om en av vår tids mest samhällsfarliga rörelser. Stort tack till Johan Westerholm för ett gediget arbete!

 9. Johan Westerholm Ledarsidorna
  Ramona Fransson, 19 februari 2020

  Detta är en bok som alla borde läsa i hela Skandinavien! Det finns alldeles för lite kunskap om Islam i Sverige. Många tror att det är en religion som alla andra. Den är allt annat än det.

 10. Lärobok
  FA, 18 februari 2020

  Boken borde vara allmän kunskap och ingå i grundskolans läroplan. Den är lättläst saklig och intressant till sista sidan. Boken "Det här är en svensk tiger" bör läsas i samband med denna för att få ett brett perspektiv av frågan.

 11. Den borde läsas av alla.
  Maria Settergren, 18 februari 2020

  Skrämmande läsning. Faktaspäckad. Muslimska Brödraskapet är välorganiserat i Sverige. Våra myndigheter finansierar en farlig verksamhet med stora penningsummor av våra skattepengar.

 12. Isamislmen avslöjad
  Bengt Hansson, 18 februari 2020

  En mycket viktig bok som noggrant beskriver Sveriges väg mot Islam/Islamism. En skrämmande läsning som borde vara en standard bok vid svenska skolor.

 13. Aktuell bok i tiden
  Hans G, 18 februari 2020

  En bok som berättar hur islamismen har nästlat in sig i det svenska samhället och kommer att ställa till stor skada om den inte stoppas snarast.
  Mycket läsvärd och lärorik.

 14. Oerhört viktig och väl underbyggd
  Conny Johansson, 18 februari 2020

  Alla borde läsa denna bok.
  Rekommenderas även till politiker.
  Kan du inte köpa den så begär att ditt bibliotek tar hem den, om den inte finns.

 15. Bör öppna många ögon...
  Hans C Pettersson, 18 februari 2020

  Westerholms bok bör bli ett standardverk för alla som bryr sig om Sveriges framtid ...
  En riktig djupdykning i det islamistiska träsket.
  Namnregistret extra nyttigt för alla användare.

 16. Torgny Segerstedt
  tangare, 18 februari 2020

  Johan Westerholm är vår tids Torgny Segerstedt. Det är starka krafter som han utmanar och antagligen inte helt riskfritt. Läs boken och hans blogg.

 17. Islamiseringen i Sverige.
  Anders F, 8 februari 2020

  Johan Westerholm har skrivit en mycket läsvärd och skrämmande bok om en utveckling som pågått under många år och som tyvärr lyckats undgå mediernas uppmärksamhet. Läs boken! Den är mycket bra.

Visa alla 17 recensioner

Bloggat om Islamismen i Sverige - Muslimska Brödrask...