Vad ska vi äta? : om mat och etik (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2019-03-26
Förlag
Appell Förlag
Dimensioner
216 x 138 x 25 mm
Vikt
523 g
SAB
Dggc
ISBN
9789198495935
Vad ska vi äta? : om mat och etik (inbunden)

Vad ska vi äta? : om mat och etik

Inbunden Svenska, 2019-03-26
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur produceras vår mat, hur påverkar den hälsa, miljö och klimat och hur hanteras djuren i matproduktionen? Såväl produktion som konsumtion av mat aktualiserar en mängd etiska värden och därför uppstår det lätt konflikter i valen av vad vi ska äta och vår kosthållning. Är det till exempel viktigast att maten är ekologiskt producerad eller att jordarna ger så stora skördar som möjligt? Att maten är närproducerad eller billig? Hälsosam eller god?

Som konsumenter behöver vi en viss etisk kompetens för att hantera dessa frågor, menar Anna T. Höglund. Hon ger läsaren kunskap och praktiska hjälpmedel, genom att visa vad vi bör tänka på vid val av mat och ger vägledning inför alla dessa beslut som gärna gör oss till filosofer, men som också präglar vår vardag.

Hon berättar även om hur de etiska resonemangen om mat sett ut i den västerländska historien - från det antika Greklands måttlighetsideal, genom medeltidens syn på frosseri som en dödssynd och vidare till dagens hälsoideal och maten som verktyg för att skapa identitet. 

 Anna T. Höglund är docent i etik och verksam vid Centrum för forsknings- och bioetik vid Uppsala universitet.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad ska vi äta? : om mat och etik
  2. +
  3. Är svensken människa? : gemenskap och oberoende i det moderna Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Är svensken människa? : gemenskap och oberoende... av Henrik Berggren, Lars Trägårdh (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »