Latinsk grammatik - Grammatica Latina (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2020-07-30
Förlag
Appell Förlag
Dimensioner
230 x 155 x 30 mm
Vikt
685 g
SAB
Foc.01
ISBN
9789198495966

Latinsk grammatik - Grammatica Latina

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-07-30
291
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I Latinsk grammatik - Grammatica Latina beskrivs det latinska språket från en elementär till en mer avancerad nivå. Därför lämpar sig boken såväl för nybörjare som för den som vill fördjupa sina grammatiska kunskaper. I allt väsentligt vilar den på traditionell grund, den som Donatus etablerade på 300-talet - men beskrivningen är modern och författaren har även integrerat nyare forskningsrön.

Tyngdpunkten ligger på klassiskt latin men också medeltidslatinet beskrivs kortfattat. Formlära och syntax illustreras med tydliga exempel. Ett kapitel ägnas åt ljudläran och ett åt ordbildning. Även en språkhistorisk översikt ingår. En detaljerad innehållsförteckning och ett omfattande register gör det lättare för användaren att orientera sig.

Latinsk grammatik - Grammatica Latina är avsedd för gymnasie- och universitetsnivå. Den kan även med fördel användas vid självstudier.

Andreas Nordin är universitetsadjunkt i engelsk lingvistik och gymnasielärare i latin, svenska och engelska. Han har också skrivit den uppskattade boken Latin - En introduktion (tredje upplagan 2020), som belönats med utmärkelsen Svensk Bokkonst för sin grafiska form.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Latinsk grammatik - Grammatica Latina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra för ändamålet
  Lena, 24 november 2020

  Hade dock önskat att de ord som nämns fanns med i en ordlista, så att det blir lättare att söka

 2. Utmärkt

  Mycket bra och instruktiv. Förklarar också nödvändiga begrepp på ett bra sätt. Rekommenderar den till var språkintresserad person. Lätt att slå i och hitta i.

 3. Grammatik
  Birgitta Johansson, 2 september 2020

  Roligare än den gamla av Erik Tidner men ändå inte så komplett som jag hade önskat mig då jag saknar många exempelord i alla fall.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Andreas Nordin