Min ljusa stad : Sally Salminen, livet och litteraturen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2019-09-16
Förlag
Appell Förlag
Dimensioner
210 x 150 x 31 mm
Vikt
794 g
SAB
Gcz Salminen, Sally
ISBN
9789198496017
Min ljusa stad : Sally Salminen, livet och litteraturen (inbunden)

Min ljusa stad : Sally Salminen, livet och litteraturen

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-09-16
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Plötsligt stiger någon ur ledet. Bryter med traditionen, ifrågasätter vanorna och skapar oordning. Sally Salminen var sådan. Hon föddes som småbrukardotter i den åländska skärgården 1906. År 1930 emigrerade hon till depressionens USA för att arbeta som hembiträde. Under den knappa fritid hon hade skrev hon romanen Katrina, med vilken hon vann första pris i Nordisk Romanpristävlan hösten 1936. Romanen väckte sensationellt uppseende, också i Amerika. Hon var en hyllad författare när hon återvände till Norden - Åland, Sverige, Finland och snart Danmark. 

Sally Salminen har gärna framställts som folklivsskildrare och enboksförfattare. Men det finns så mycket mer att upptäcka. Redan hennes livsberättelse är fängslande och fylld av dramatik. Hon var en skapande människa - med både sin könstillhörighet och sin klasstillhörighet emot sig - och skrev ytterligare en mängd böcker. I dessa står den moderna individen, som hon själv representerar, i centrum: sökande, orolig, drömmande och målmedveten.

Ulrika Gustafsson är fil.dr i litteraturvetenskap, redaktör och skribent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min ljusa stad : Sally Salminen, livet och litteraturen
  2. +
  3. Jag målar som en gud : Ellen Thesleffs liv och konst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag målar som en gud : Ellen Thesleffs liv och ... av Hanna-Reetta Schreck (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Gustafsson

  • Jag ska aldrig sluta cykla

    Ulrika Gustafsson

    Saga Har gamla människor alltid varit vithåriga och långsamma? Eller har de också varit vilda barn någon gång? Och måste man sluta busa och leka bara för att man blir vuxen? Det här är en varm berättelse om en liten flicka och hennes jättegamla ga...