Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2018-11-27
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Parmhed, Elin (form) / Pompe, Annelie (foto) / Engberg, Pontus (foto)
Dimensioner
205 x 152 x 20 mm
Vikt
485 g
SAB
Dokb
ISBN
9789198499315
En äventyrares guide till inre lugn genom mental träning, mindfulness och bättre andning (inbunden)

En äventyrares guide till inre lugn genom mental träning, mindfulness och bättre andning

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2018-11-27
199
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sakta ner, var förberedd på inre motstånd och rastlöshet, men också på att du kan finna din superkraft!

I dagens samhälle, med det relativt tuffa tempo vi lever i, letar fler och fler efter nyckeln till inre rofylldhet och balans. Men vi är ofta så stressade att vi bara vill pausa utan att riktigt ta vara på den kraft som pausen kan ge.

Jag är ingen forskare eller terapeut, bara en vanlig människa som har haft förmånen och modet att uppleva många inre och yttre äventyr, samt älskar att dela med mig av sådant som kan göra livet roligare, mer spännande och värt att leva. Så säger Annelie Pompe i förordet till sin nya bok. Som en av Sveriges främsta äventyrare och med sin livsstil att leva nära naturen och hitta nära-livet-ögonblick vet hon att äventyr i naturen ofta är fyllda av utmaningar att bemästra med passion och mod. Detta vill Annelie visa att man även kan göra vid en inre resa som kanske tar en ännu längre och på ett ännu större äventyr nämligen äventyret inombords!

Genom att stanna, blunda och andas kan man finna riktningen för sitt liv och leva mer autentiskt. Men inre stillhet är tyvärr inget man kan läsa sig till, lika lite som man kan läsa sig till hur man cyklar. Det är något man tränar upp.

I sin nya, efterlängtade bok, En äventyrares guide till inre lugn ger äventyraren Annelie Pompe läsaren en guide och vägvisare till vad inre äventyr kan ge och hur man kan leva ett rikare liv. Boken består av fyra delar där läsaren får verktyg till att Stanna, Blunda, Andas och slutligen leva mer autentiskt. De olika delarna går djupare in på Annelies egna erfarenheter och innehåller mängder av inspirerande citat och hela 55 övningar och meditationer hon själv använder sig av för att lyckas leva som hon lär.

Annelie Pompe är en av Sveriges främsta äventyrare och en av få som kan leva på sin livsstil att leva nära naturen, hitta nära-livet-ögonblick och dela upplevelser och insikter med andra genom sina äventyr, yoga och resor. Hennes största bedrift var att inom ett år sätta världsrekord i fridykning ned till 126 meter på ett enda andetag och att bestiga Mount Everest från nordsidan som första svenska kvinna. Annelie Pompe är också expert på mental träning och utbildad personlig tränare och coach. När hon inte är ute på äventyr i världen jobbar Annelie som föreläsare, expeditionsguide, coach, författare och yogainstruktör. Hon har hållit flera hundra föreläsningar och anlitas flitigt av Sveriges största arbetsgivare och företag. Under våren 2019 är Annelie aktuell i tv-succén Mästarnas mästare.

 

 

Ur recension publicerad i BTJ-häftet nr 3, 2019. Lektör Helga Härle:

"Som ett bootcamp i närvaro, guide till ett mer helhjärtat och autentiskt liv, är fridykaren och klättraren Annelie Pompes nya bok tänkt. Stegen på vägen, avsnitten rubricerade stanna , blunda och andas bygger på varandra. ... lika välskriven är bokens avslutande del, lev autentiskt , med övningar kring självförverkligande som syftar till att hitta sina värderingar bortom nutida distraktioner såsom sociala medier och prylsamhället."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En äventyrares guide till inre lugn genom mental träning, mindfulness och bättre andning
 2. +
 3. Livslust och hälsa enligt Malin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livslust och hälsa enligt Malin av Malin Berghagen (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annelie Pompe

 • Tankar under ytan

  Annelie Pompe

  Citat: Ibland vet man inte att man hållit andan förrän man andas ut. Axlarna sänks, ögonen slappnar av och en lättnad sprider sig genom kroppen. Det händer kanske i mellanrummen i vardagslivet. För mig händer det i naturen. Det är känslan av att l...

 • Otroligt högt och extremt djupt

  Annelie Pompe

  ”Insikten nådde mig att jag var helt ensam på havets botten. På ett andetag.”

”Jag balanserar mellan stenar och is, mitt i natten, nästan längst upp på Mount Everest. Jag balanserar på den tunna gränsen mellan liv och dö...

Bloggat om En äventyrares guide till inre lugn genom...