Kallad : kamp och kärlek (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2019-11-05
Upplaga
1
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Landby, Mikael (form)
Dimensioner
235 x 155 x 20 mm
Vikt
510 g
SAB
Lz Carlsson, Olle
ISBN
9789198499391
Kallad : kamp och kärlek (inbunden)

Kallad : kamp och kärlek

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-11-05
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Andlig ledare. Nykter alkoholist. Pappa till sex barn med tre olika kvinnor. För att orka ta itu med sitt liv på allvar var Olle Carlsson tvungen att ställa sig själv frågan: Varför vill jag leva, vilken är min livsuppgift?

I ett kvarts sekel har Olle varit ledare för en stor frihetlig andlig rörelse på Södermalm i Stockholm. En rörelse som fortsätter att växa och sprida sig över landet - trots motståndet inifrån kyrkan: Institutionen kommer alltid försöka utrota det som den inte känner igen, men kyrkans viktigaste uppgift är det motsatta. En andlig gemenskap handlar om att utmana hierarkier, riva murar och våga tro på det omöjliga. Detsamma gäller för varje människa som vill ta sitt eget liv på allvar och följa sitt kall.

I sin nya bok Kallad - kamp och kärlek tar han äntligen bladet från munnen och berättar om hur han har orkat kämpa vidare, samtidigt som livet på ett privat plan innehållit den djupaste smärta. Och kärlek. Han berättar personligt och utlämnande om demonerna, kärleken och striderna inom kyrkan.

Olle Carlsson menar att han själv, liksom alla människor, har en unik kallelse som bär oss genom svårigheter:
Så länge jag kan komma ihåg har jag burit med mig en stark känsla av att vara kallad. Men min tro handlar om att försöka bli sannare mot sig själv. Det handlar för var och en av oss om att ta sitt eget kall på allvar. Inte att ifrågasätta andras väg eller livsval. Jag tror att ju djupare vi vågar möta oss själva desto tydligare kommer vi att se att vi alla kommer från samma källa.

Olle Carlsson arbetar som präst i Svenska kyrkans mest välbesökta församling, Katarina. Han är författare till ett flertal böcker om andlighet och tro, församlingsutveckling, daglig bön och sin egen resa ur alkoholmissbruk och har utvecklat Livsstegen en egen och modern tolkning av tolvstegsmetoden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kallad : kamp och kärlek
  2. +
  3. Mindful Home : fyll ditt hem och liv med ny energi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mindful Home : fyll ditt hem och liv med ny energi av Charlotte Hagelin (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kallad : kamp och kärlek. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Heder åt Olle Carlsson
    Annika Nantin, 27 november 2019

    Bra skriven bok om en människas strävan med både uppgångar och fall. Boken är lättläst men ändå mycket givande läsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Olle Carlsson

Bokvideo