Återbruk : nya former i vår tid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2018-12-03
Förlag
Mixi Print
Dimensioner
285 x 185 x 15 mm
Vikt
718 g
SAB
Ppdb
ISBN
9789198512106

Återbruk : nya former i vår tid

Inbunden,  Svenska, 2018-12-03
240
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Återbruk - Nya former i vår tid. En antologi av
Ragnvi Hyllstedt.

Återbruk i stort och smått ligger i tiden. Att miljökonferensen i polska kolbrytningsstaden Katowice och att Årets Julklapp 2018 var ett återanvänt klädesplagg var ett tecken i tiden.
Textilkonstnären och designern Ragnvi Hyllstedt har i sin tidigare bokproduktion snuddat vid återbruks- och återanvändningstemat. Nu åskådliggör hon i sin nya bok, bland annat med utgångspunkt i sitt eget fackområde, den teoretiska bakgrunden för hur industriell produktion, hantverk och konst kan bidra till att minska belastningen på vår planet. Hon har anlitat några författare, som med övertygande teorier och klargörande exempel stödjer bokens återbrukstema.
Författaren leder i bevis att god design och det som är estetiskt tilltalande gör att vi vill behålla prylar, med sådana egenskaper, i vår omedelbara närhet - det vi också kallar vår teknosfär, så länge som möjligt. När inte vi själva har kvar klädesplagget, möbeln, konstverket eller vad det kan vara, ska det fortfarande ha kvar ett marknads- eller affektionsvärde för andra brukare. Det stora resursslöseriet med materia uppstår när vi tillverkar meningslösa dagsländebetonade saker som vi snabbt förskjuter från vår närmiljö och de riskerar hamna på ställen där de hotar världshaven och andra livsmiljöer på vårt klot.
Det vackra bildmaterialet i boken med orörd natur, men också med ett kulturlandskap som formats av människors måttfulla ingrepp, illustrerar på ett tilltalande sätt vad vi har att slå vakt om.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Återbruk : nya former i vår tid
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ragnvi Hyllstedt

 • Kreativitet och skaparlust : min livsresa

  Ragnvi Hyllstedt

  Ragnvi Florence Hyllstedt är f.d. textillärare, fil.kand. i bl.a.konstvetenskap, studier i etnologi och psykologi.  Under resor runtom i världen har hon undersökt och tagit del av dessa länders kultur. Detta har givetvis bidragit till att for...

 • Blekingemönster : nytta och flärd

  Ragnvi Hyllstedt

  Denna rikt illustrerade bok skildrar Blekinges textila forntid, nutid och framtid. Här visas den karaktäristiska Blekingesömmens alla olika användningsområden, från prunkande festklädsel till vacker vardagsduk. Ragnvi Florence Hyllstedt har i hela...