En sång om övergrepp, kärlek och mod (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (250.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ellinor Ingvar-Henschen
Utgivningsdatum
2019-02-18
Förlag
Bookea
ISBN
9789198512984

En sång om övergrepp, kärlek och mod Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2019-02-18

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ljudboksutgåva med kompositioner av Jonatan Sersam samt sång och piano av
Ellinor Ingvar-Henschen.

Den unga operasångerskan Ellinor flyttar till Florens ett par år på 1990-talet för att vidareutbilda sig hos en mästartenor. Men det är någonting oförklarligt som håller hennes röst tillbaka. Efter en dramatisk tid i Italien översköljs hon av brutala minnen från det förflutna och inser att hon har varit med om sexuella övergrepp under barndomen. Nu uppenbarar sig en förklaring till mycket av den ångest hon har uthärdat genom åren. Med musik och psykoterapi fogar Ellinor ihop sin nya identitet. Men det tar tid att helas, och många i hennes högutbildade omgivning tror inte på hennes historia. Sången blir hennes väg till att våga tro på sig själv.

En sång om övergrepp, kärlek och mod spänner över tjugofem år - från Ellinors första dagar i Florens, via Neapel, New York och San Francisco - till hennes liv i dag i Lund. En stor del av handlingen utspelar sig även i hemstaden Stockholm där Ellinor rör sig bland flertalet kulturprofiler. Parallellt med sången och en passionerad kärlekshistoria är den röda tråden familjen, och relationerna till föräldrar, syskon och släkt.

I denna ljudboksutgåva varvas texten med inslag av Ellinors egen sång och pianospel, samt nykomponerad musik av Jonatan Sersam vars verk bl.a. invigde Malmö Symfoniorkesters säsong 2018/19. Ellinor Ingvar-Henschen, är född 1969 i Stockholm, uppvuxen i Gamla Stan, och bor numera i Lund. Hon är utbildad operasångerska och fil mag i musikvetenskap med fokus på sambandet mellan musik och hälsa. En sång om övergrepp, kärlek och mod är hennes debut som författare.

Författare: Ellinor Ingvar-Henschen
Nykomponerad musik: Jonatan Sersam
Redaktör: Carina Gabrielsson Edling
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ellinor Ingvar-Henschen

  • Akut sång : handbok i sång som musikterapeutisk metod

    Ellinor Ingvar-Henschen

    Att musik stimulerar läkande processer i kroppen har varit känt sedan mänsklighetens början. I modern tid har denna intuitiva kunskap även kunnat bevisas kliniskt och praktiseras i form av musikterapi. Sång är en del av musikterapins främsta verkt...