Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2021-10-08
Upplaga
1
Förlag
Avium förlag AB
Medarbetare
Karlsson Halldén, Terése (form) / Classon, Jonas (foto)
SAB
Ugge
ISBN
9789198516593
Lappuggla : skogens dolda väsen (inbunden)

Lappuggla : skogens dolda väsen

(22 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-10-08
329
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför sitter de nordliga gammelskogarnas uggla plötsligt på ett småländskt hygge? Varför rör de sig inte norrut i ett varmare klimat utan istället snabbt söderut? Hur kan deras allvarsamma ögon se rakt igenom oss och rakt genom en nattmörk skog? Varför är de beroende av sneda träd och duvhökar? Och hur kommer det sig att lappugglor kan dela revir med varandra, till skillnad från de flesta andra ugglor?

Det är några av alla de frågor som den här boken tar sig an. Fotografen Jonas Classon och författaren Anna Froster ger hisnande inblickar i vardagen för en av våra mest gåtfulla medvarelser. Från att lappuggleungarna störtar handlöst ner från boet till att de själva ska hitta någonstans att slå sig ner. Vilket inte är det lättaste för den som helt saknar förmågan att bygga ett eget bo.

Lappuggla - skogens dolda väsen rymmer också berättelsen om ett möte som förändrade hela livet för en svårt sjuk tonåring. Och om hur många års kamp för att fånga lappugglans väsen till sist knöts samman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lappuggla : skogens dolda väsen
 2. +
 3. Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarli... av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Lappuggla : skogens dolda väsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker och viktigt
  Linda Stenman, 3 mars 2022

  Boken har oerhört vackra bilder och viktig information hur vi gemensamt måste agera för att bevara våra unika ugglor i Sverige. Det lyser igenom att författarna är initierade och engagerade.

 2. Sevärt
  Danie Åhlund, 18 januari 2022

  Toppenbok. En bok som alla fågelintresserade med glädje kan läsa och titta på alla fina foton. En mycket fin bok att ge bort i present.

 3. Mer än en bok om lappugglans väsen
  Björn Holmberg, 5 januari 2022

  Det här är inte bara en vacker bok om den fascinerande lappugglan. Det är också en mästerlig fotograf och en skicklig skribent bakom boken som sätter tonen på ett finstämt och berörande vis. Även om man är måttligt intresserad av fåglar är det här en bok för alla. Mellan raderna finns förstås också Jonas Classons resa från sjukhussängen till de många läkande naturupplevelserna. En bok som gör själen lycklig ...

 4. Bilder OCH text enastående!
  Margit Torneus, 5 januari 2022

  Varje bild är ett närgående, avslöjande porträtt som fascinerar och trollbinder. Texterna är informativa, sakliga och enkla men förmedlar samtidigt tillsammans med bilderna en förundran över skogens dolda väsen, lappugglan.

 5. Lappuggla
  Carina Jorstad, 2 december 2021

  Jätte fina bilder. Ugglor är fantastiska fåglar. Så boken blir verkligen fin att läsa och titta på alla vackra ugglor ute i vår natur.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna