Black Box (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2019-09-23
Upplaga
1
Förlag
Systerkonspirationen
Översättare
Vibeke Emond
Originaltitel
Black Box
Medarbetare
Ahlsén, Agnes (form) / Hallonsten, Sara (form)
Dimensioner
190 x 134 x 14 mm
Vikt
198 g
SAB
Lz Ito, Shiori,Vndp
ISBN
9789198524611

Black Box

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-09-23
273
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I maj 2017 kallar journalisten Shiori Ito till presskonferens vid Tokyo tingsrätt. Inför en chockad mediekår berättar hon att hon två år tidigare blivit våldtagen av den välkände medieprofilen Noriyuki Yamaguchi - personlig vän med premiärministern och med högt uppsatta chefer inom poliskåren.

I april 2015 går Shiori Ito till en polisstation i Tokyo och anmäler våldtäkten. Det blir startskottet för en lång period av utredningar och rättsprocesser, som i augusti 2019 ännu inte är över.

När Shiori försöker ta reda på vad som händer med utredningen möts hon av kompakt motstånd. Det är som att all information om fallet är gömt i en svart låda - en Black Box. Chockad över bristen på gehör, från såväl polisväsende som från media och sjukvård, tar Shiori Ito till slut saken i egna händer och tvingar Japan - och världen - att lyssna.

Med den här boken vill hon rikta strålkastar ljuset mot de samhälleliga och juridiska sys tem som rör sexuellt våld, för att kunna förändra dem i grunden. Genom att berätta sin historia bryter hon den tystnadskultur som så länge varit rådande i Japan. Så att det som händer henne aldrig ska kunna hända igen.

Det här är berättelsen om en ung kvinnas kamp mot ett samhälle där det är tabu att prata om sexuellt våld och där det är farligt att ens viska #metoo.

Shiori Ito, född 1989, är en prisbelönt japansk journalist och dokumentärfilmare vars arbete främst fokuserar på frågor om jämställdhet och mänskliga rättigheter. 2018 tilldelades Ito priset The Best Journalism Award av Free Press Association of Japan för Black Box.

Black Box har tidigare översatts till franska, kinesiska och koreanska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Black Box
  2. +
  3. Hillbilly : en familj och kultur i kris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hillbilly : en familj och kultur i kris av J D Vance (inbunden).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Black Box. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En viktig skildring av vår samtid
    Alex, 4 september 2020

    En otroligt viktig bok som trots att det är en japansk kvinnas berättelse skildrar den globala tystnadskultur kring kvinnor som utsätts för sexuella övergrepp. Mäktiga män hålls om ryggen och de runt omkring låter det ske. En viktig skildring av vår samtid.

Visa alla 1 recensioner