Julia presenterar : kom igång med vetenskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Julia
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2019-09-24
Upplaga
1
Förlag
Funkibator förlag
Medarbetare
Fransén, Lars (form)
Dimensioner
215 x 154 x 8 mm
Vikt
227 g
SAB
uU
ISBN
9789198525960
Julia presenterar : kom igång med vetenskap (inbunden)

Julia presenterar : kom igång med vetenskap

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-24
125
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Följ med Julia, expert på det magiska, när hon förklarar spännande vetenskap för barn! Vi får höra om allt från de pyttesmå kvarkarna till de jättestora galaxerna. Liv har skapats genom bara sex grundämnen. Ljud och ljus är vågrörelser. Energi kan inte försvinna. Jupiters röda fläck är en storm som pågått i hundratals år. Våra första satelliter som skickades upp 1977 har nu lämnat solsystemet. Följ med i boken på en inspirerande resa som gör läsaren än mer nyfiken!

Stefan Johansson föddes 1973 och är uppvuxen i Småland men bodde ett par år i Nyköping. Han arbetar som social entreprenör och är verksamhetsutvecklare med hela Sverige som arbetsfält.

Sedan tidiga ungdomsår har han skrivit många olika typer av texter, framförallt arbetsinriktade. Debuten kom 2018 med Pyret som ville förändra världen, en bok för vuxna i bilderboksformat, om förändring och effektivitet.

Stefan har alltid flera idéer i process och tycker om möjligheter, lösningar och direkt handlande. En text skriver han mycket snabbt men det som tar tid är att bygga den mentalt och ordna med de praktiska förberedelserna för att skriva. Stefan är också verksam inom frågor rörande funktionsnedsättning, socialt företagande, ledarskap och personlig utveckling.

Pia Hammargren kommer från Göteborg men är nu boende i Växjö. Hon är verksam inom frågor rörande funktionsnedsättning och har byggt upp både organisationer, utbildning och sociala företag inom området. Pia har ett stort hundintresse och har tränat upp bichonhundar att hjälpa till i vardagen då hon sedan ungdomsår själv använder rullstol.

Hon läser en stor mängd böcker med allt från feelgood och spänning till historia och fakta. För Pia är läsning en form av resande för någon som är i en situation där han eller hon själv inte kan förflytta sig obehindrat.

Pia är en självlärd illustratör som brinner för färg och form och använder en stil med mycket kärlek, mjuka linjer och runda former. Hon har skapat karaktärerna Julia och hunden Messi som både förekommer i flera fylligt illustrerade barnböcker. Pia illustrerar både till egna berättelser och på uppdrag från andra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Julia presenterar : kom igång med vetenskap
 2. +
 3. Julias hundskola för barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Julias hundskola för barn av Stefan Johansson, Pia Hammargren (inbunden).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Julia presenterar : kom igång med vetenskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok om vetenskap
  Gustavs bokhylla, 8 november 2019

  Boken om vetenskap är bra och lyfter ämnet på ett enkelt och roligt sätt. Man vill lära sig mer.
  Denna bok kommer få vandra vidare till yngsta sonens klass.

 2. Bra bok om vetenskap
  @barnbokstips, 27 oktober 2019

  En bok där vi får lära oss om kroppen, våra sinnen, olika former av energi, ljudvågor, atomer, galaxer mm mm. Helt enkelt en bok där det nyfikna barnet kan lära sig massor och även jag som nyfiken vuxen lär mig mycket. Funkibator förlag är ett bokförlag med fokus på funktionsvariationer och att ge plats i böcker åt dessa, så att fler kan känna sig inkluderade. I den här boken är det Julia som presenterar faktan och hon är rullstolsburen, det finns även personer med kryckor med i boken. Inklu... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna