Lady Maysa's worlds (arabiska) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Arabiska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2020-12-02
Upplaga
1
Förlag
Maizar förlag
SAB
Hsg.016
ISBN
9789198526653
Lady Maysa's worlds (arabiska) (häftad)

Lady Maysa's worlds (arabiska)

Häftad Arabiska, 2020-12-02
379
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken innehåller 13 olika berättelser som författaren skildrar på ett smidigt och distinkt sätt. Detta får läsaren att med spänning vilja veta vad som kommer att hända längs vägen och hur de olika berättelserna kommer att utspela sig.

 

"Edgware, arabernas gata"

I denna berättelse får läsaren ta del av Samars historia. En irakisk flykting som bor i London. När en känslosam återförening äger rum mellan Samar och sin Sverige bosatta väninna Shaima påbörjas en nostalgisk resa. I Samars hus och över massor av irakiskt te återberättar väninnorna sina ungdomsminnen från hemlandet där läsaren får en inblick i deras liv med ständig oro och rädsla under den då härskande förtryckande statsapparaten.

"Kålsoppan"

I denna berättelse som utspelar sig i London möter Enas sin gamla klasskamrat vid Baghdad University, Bahjat Al-Mansour. Vid en middagsbjudning hos Inas upptäcker hon att hennes bild av sin gamla vän, den charmiga och nyfikna Mansour är ett minne blott. Kvar är en skild man med en djup depression och en livskris som har gjort att han lämnat sin familj och nu förflyttar sig mellan olika länder i ett försök att hitta sig själv. Inas försöker trösta honom och påminna honom om de gamla goda dagarna, poesins och utmärkelsernas dagar.

"Irakier under noll grader "

En berättelse om vad som hände med en grupp irakiska flyktingar, där de bodde i ett stort hus, med många rum och korridorer. Huset är även byggt i ett område där klimatet är iskallt. På ett litet rum bor nu Mahasin med sin man i ett främmande land. Hon återberättar för honom olika händelser som hände i det stora och kalla huset. Ett försök av henne att roa honom och hålla kvar det som finns återstående av hans minne som har börjat svikta.

"Maysas världar"

Från denna berättelse utvecklas många världar, sammanflätade, mystiska, vissa verkliga och andra inspirerade av ren fantasi. Det här är de världarna som Maysa ser sig själv drunkna i på sin vardag. Läsaren upptäcker längs denna resa anledningen till att Maysa behåller varje brev eller papper som hon har fått, varför hon är rädd för telefonsamtal och vad de brådskande meddelandena döljer för henne.

"Garjiya"

Här får läsaren följa två familjer, familjen Awatef som är lugn och harmonisk samt familjen Garjiya som är mer kaotisk och högljudd. Awatef och hennes vän Garjiya jobbar tillsammans på en statlig myndighet. Awatef har en syster i tonårsåldern som heter Rafda som är förtjust i Garjiyas lekfulla och glada personlighet. Awatef byter jobb och börjar jobba i Basrah i södra Irak istället för Baghdad. Garjiya byter också jobb och flyttar in med sin väninna i ett hus i Basrah där de kommer att bo tillsammans. Rafda besöker sin syster och vännen Garjiya varje sommarlov. Tiden går och Garjiya gifter sig med en snäll och stillig man som heter Jawdat. Händelserna avlöser varandra och Garjiya börjar påverkas och blir alltmer ledsen och frånvarande. Efter många år återförenas Rafda och Garjiya och till Rafdas stora chock hittar hon sin vän sittandes i en rullstol och de båda delar en lång gråtfylld kram.

" Elephant & Castle"

Suhaila, är en irakisk flykting som bor i London i ett hus nära en tågstation som har det konstiga namnet Elephant & Castle. Suhaila har alltid varit stor förtjust i tåg, en kärlek som hon har haft sen barnsben. Efter att ha fyllt sextio år får Suhaila ett gratis resekort från Transportstyrelsen i London. Hon börjar upptäcka staden och tågen som passera igenom Elephant & Castle där hon träffar olika människor med speciella och ibland ren bisarra karaktärer.

"Jätten och myran"

I denna berättelse skildrar författaren på ett spännande sätt svårigheterna som möter en irakisk kvinna som bor i London när hon försöker lära sig det engelska språket.  

"Parkinson"

Denna berättelse handlar om ett tragisk
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lady Maysa's worlds (arabiska)
  2. +
  3. Den maskerade mannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den maskerade mannen av Saied Alaskary (häftad).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sahera Saad