Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Arabiska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2020-12-02
Upplaga
1
Förlag
Maizar förlag
Översättare
Najim Mouhsin
Originaltitel
Doktor Glas
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
230 g
SAB
Hsg
ISBN
9789198526776
Doktor Glas (arabiska) (häftad)

Doktor Glas (arabiska)

Häftad,  Arabiska, 2020-12-02
272
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Romanen publicerades 1905 och den anses vara ett klassiskt men provocerande verk som på sin tid väckte mycket stor uppmärksamhet hos sina läsare. Huvudpersonen är läkare och lever ensam i ett stillastående liv. Han ogillar en av sina patienter som är präst. En dag besöker prästens fru Doktor Glas och ber honom om hjälp, eftersom hon älskar någon annan...

Doktor Glas befinner sig i en inre psykologisk konflikt. Han har ett skarpt sinne men det kännetecknas av dystra reaktioner om livet och det moraliska dilemmat som han väcker genom sitt arbete och livets egen kamp, tankar som är aktuella än idag.

Författaren speglar genom sina personporträtt sina kunskaper om människans svårigheter och val i livet. Han ger också genom sin förmåga och skrivstil en konstnärlig blick för landskap och detaljerade miljöer och skapar en alldeles speciell skönhet för läsaren att avnjuta.

Romanen har kvalitativa särdrag och det är inte svårt att förstå varför författaren Hjalmar Söderberg ansåg boken som den bästa av alla sina verk. Förutom det har romanen Doktor Glas de bästa egenskaperna för att väcka intresse även långt utanför Sveriges gränser. Boken har översatts till 19 olika språk och dessutom producerats som film två gånger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Doktor Glas (arabiska)
  2. +
  3. Minor Detail

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minor Detail av Adania Shibli (häftad).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hjalmar Söderberg