Samael (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
455
Utgivningsdatum
2020-01-27
Förlag
Wela Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
369 g
SAB
uHc
ISBN
9789198529586
Samael (häftad)

Samael

Häftad Svenska, 2020-01-27
156
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Samael och hans två bröder tillhör de Odödliga, ett folkslag som levt sida vid sida med människor sedan tidernas begynnelse. Men varför har Samael en fallen ängels namn, ett namn som betyder "Guds gift" och förebådar död? Fantastik vävs samman med realism i en berättelse om tre bröder, baserad på Döda havsrullarna och andra autentiska dokument.
Jorun Modén är uppvuxen i Östersund och bosatt i Nacka. Hon har studerat i Frankrike, Sverige och England, och har en engelsk fil kand i forntida och medeltida litteratur och språk. Uppmärksammade verk är Embla, Socioterna och Vidunder.
Jorun Modéns skönlitterära debut, fantasyromanen Samael som nu återutges i pocketformat, kom ut 2006 på Wela Förlag. Den rosades i media, och ett kapitel ur boken utvaldes att ingå i antologin Svenska i dag: Från Tolkien till Thydell (NoK 2008).
"Detta är ett av de intressantaste bidragen till fantasygenren som har skådats på länge" BTJ. "Att Neil Gaiman och Philip Pullman bör räknas in bland förebilderna tillsammans med det klassiska mytologiska stoffet från Bibeln till de isländska gudasagorna gör inte saken sämre" DN. "... det är en bra bok som förtjänar läsare utanför genrens vanliga fans" Ny Tid (Finland)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samael
  2. +
  3. Embla : Om du ändå levde nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Embla : Om du ändå levde nu av Jorun Modén (häftad).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jorun Modén