Korruption (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2019-03-14
Upplaga
1
Förlag
Lupp Media AB
ISBN
9789198530001
Korruption (e-bok)

Korruption (e-bok)

När myndigheter begår brott

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-03-14
79
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Synen på Sverige är ett land som ligger i topp vad gäller demokrati, mänskliga rättigheter, ett fungerande rättsväsende, likhet inför lagen, låg korruption samt fri och oberoende massmedia.
Författaren till denna bok ger här en helt annan bild av Sverige. En uppseendeväckande historia som beskriver hur myndigheter medvetet konfiskerat privata markegendomar, hur en lantmäterichef, via sina egna privata bolag fakturerat för varor och tjänster som inte utförts eller levererats men som ändå attesterats av hans egna kollegor. Fakturor som i slutändan betalats i ett SIDA-projekt där en annan av lantmäterichefens vänner är projektledare. Korruption som ytterst drabbat fattiga familjer i Afrika via uteblivet bistånd men som hjälporganisationen SIDA hävdar att dom inte FÅR utreda.

Istället för att beivra dessa grova brott lägger anklagade myndigheter stora personella och ekonomiska resurser för att på olagliga sätt hålla allmänhet, rättsväsende och massmedia borta från alla de bevis och uppgifter som författaren beskriver. Man ljuger och förtalar, tillsätter falska utredningar, vägrar att lämna ut offentliga dokument och drar sig inte ens för att ljuga för en svensk domstol. Tyvärr en hittills lyckad strategi och därför skälet till att denna historia nu måste berättas.
Boken visar också på ett rättsväsende under all kritik samt hur jäviga myndighetschefer inom regeringskansliet utreder sig själva, om hur intern och extern revisionen väljer att skydda myndighetschefer, om massmedias roll och mycket annat.

Journalisten och författaren Kalle Lundmark ger i denna berättelse en omskakande bild av ett samhälle som i många delar liknar det vi ser hos diktaturstater.
Tror du på det svenska rättsväsendet, på likhet inför lagen, på att du behandlas korrekt av våra myndigheter och att korruption inte förekommer här så ändrar du kanske uppfattning efter att ha läst denna berättelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Korruption. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tydligt skriven och källor överensstämmer.
  H. Vinge, 13 januari 2020

  Jag tycker boken var bra och tydligt skriven. Märker att den även berört någon som gett den 1 stjärna vilket jag inte förstår då detta är en bok som håller sig till fakta och även nämner var källorna härstammar från. Konstigt att denna bok inte blivit större då den är baserad på fakta och personerna i fråga inte åtalats eller annat.

  Utöver det, återigen väldigt bra bok. Rekommenderas starkt för en blick i vad som sker bakom gardinerna i kommuner.

 2. Kurslitteratur?
  Kalle A, 13 oktober 2019

  Tunn historia som återupprepas gång på gång i "boken". Vill nog inte kalla det "bok" ens, mer en privat häxjakt på en person och de som råkat korsat författarens väg i jakten på honom. Finns mycket material till förtal. Som scoop är den värdelös, men som kurslitteratur för psykologistuderande på temat "så tänker en rättshaverist", kanske den funkar.

 3. Skrämmande fakta
  Bubinga, 1 oktober 2019

  En bok som berör och visar att ingen går säker mot myndighetsövergrepp och maktmissbruk, där makthavare flagrant utnyttjar sin ställning för egen vinning

Visa alla 3 recensioner