Lycksalighetens ö del II (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
N L s poesibibliotek
Antal sidor
466
Utgivningsdatum
2020-08-12
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
228 x 137 x 34 mm
Vikt
661 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789198530162
Lycksalighetens ö del II (inbunden)

Lycksalighetens ö del II

Inbunden,  Svenska, 2020-08-12
243
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    59
Visa alla 1 format & utgåvor
Lycksalighetens ö från 1824 (den andra delen utkom tre år senare) är den svenska litteraturhistoriens stora romantiska diktverk; ett musikaliskt sagospel i nyutgåva på N/L:s poesibibliotek, med förord av litteraturvetaren Otto Fischer.

"Lycksalighetens ö är ett verk som tar sin utgångspunkt i en saga som PDA Atterbom stött på i en så kallad folkbok från 1600-talet, det vill säga ett anonymt arbete som skrivits framför allt för att underhålla sin publik. Förlagan går tillbaka på en italiensk förebild. Intresset för sagans form, liksom för motivet med en ung person som på ett eller annat sätt hamnar på en paradisisk plats utanför tid och rum, finns ju i flera versioner, och återkommer också i den romantiska litteraturen. Atterbom gör dock något originellt med det: han låter sagospelet i hög grad bli ett drama om konsten och skönheten själv." (Ur Otto Fischers förord.)

PER DANIEL AMADEUS ATTERBOM [1790-1855] var en svensk författare och ledamot av Svenska Akademien. Lycksalighetens ö ges nu ut i ursprungligt och oavkortat skick för första gången sedan originalutgåvan 1824-1827.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Tiotalet böcker om året planeras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lycksalighetens ö del II
  2. +
  3. Lycksalighetens ö del I

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lycksalighetens ö del I av P D A Atterbom (inbunden).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av P D A Atterbom