Avspärrningen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2019-10-01
Upplaga
1
Förlag
Nirstedt/litteratur
Översättare
Anna Gustafsson Chen
Dimensioner
203 x 135 x 20 mm
Vikt
321 g
SAB
Hce
ISBN
9789198530254
Avspärrningen (inbunden)

Avspärrningen

Inbunden Svenska, 2019-10-01
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Shanghai 1940, under den japanska ockupationen. I en laglös stad rör sig utländska affärsmän och diplomater, agenter och dubbelagenter, landsförrädare och patrioter sida vid sida. Medlöparen herr Ding dödas i ett sprängattentat, och japanska agenter spärrar av huset för att hitta förövaren. Ingen undgår misstanke, varken herr Dings eget följe eller människor som av en slump har befunnit sig i explosionens närhet. En författare som förhörs av de japanska officerarna berättar om en främmande kvinna han mött i trapphuset vid tiden för attentatet. Men hans historia har stora likheter med en följetong som han nyligen publicerat i boulevardpressen.

Avspärrningen är en hård, koncentrerad noir-berättelse om avspärrningar i verklig och symbolisk bemärkelse. Ett spel med lögner och halvsanningar inom och på trots mot det slutna rummets och agentromanens ramar.

Xiao Bai föddes 1968 i Shanghai, där han fortfarande är bosatt. Avspärrningen belönades 2019 med Lu Xun-priset för bästa kortroman, en av Kinas främsta litterära utmärkelser.

»Där den klassiska deckaren visade hur samhällets ordning återupprättades, upplöser Xiao Bai i sin roman själva idén om en ordning, om en berättandets ordning likaväl som en samhällets ordning och överblickbarhet som rentav kunde inneburit en förvanskning av den värld där skeendet förankras. Det är mästerligt genomfört.«Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet

»... en intrikat studie i hur berättelser, i synnerhet sådana som är avsedda att avleda eller distrahera, mörka eller lägga ut villospår, kan skapa verkligheter i egen rätt, minst lika explosiva som den vi vanligtvis rättar oss efter.« Steve Sem-Sandberg, Dagens Nyheter

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Avspärrningen
  2. +
  3. Motberättelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motberättelser av John Keene (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Avspärrningen