Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om Signe (del 1)
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2019-09-19
Upplaga
1
Förlag
Videpro
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
511 g
SAB
Hc
ISBN
9789198532302
Flickebarnet Signe (kartonnage)

Flickebarnet Signe

(2 röster)
Kartonnage Svenska, 2019-09-19
233
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Boken är första delen i en romantrilogi inspirerad av ett sant kvinnoöde som utspelade sig från 1881 till 1945. I del ett av trilogin följer vi Signe under hennes tjugofyra första levnadsår. Det är i mitten av mars 1881 när Signes mor lämnar henne till fosterföräldrarna i Lillhärdal. Hon blir stängt religiöst uppfostrad av kyrkoherdeparet men hennes liv blir ett annat än vad de tänkt sig.
Ragnar A. Söderling debuterar som romanförfattare med Flickebarnet Signe. Under 1988 till 1992 bodde han i Tällberg i Dalarna. Vid Siljans strand låg ett hotell med namnet Siljansgården. Det fungerade då som ett pensionat/vandrarhem men hade under 1930- och 40 talet varit ett kulturcenter där många intellektuella vistats på seminarier. Verksamheten hade drivits av Harald Alm och hans äldre fru Signe Bergner-Alm. Signe hade fötts som oäkta dotter och vuxit upp som fosterdotter hos prästfamiljen. Hon hade sedan gift sig tre gånger och ett antal år levt i Kina.
Ragnar fascinerades av hennes levnadsöde och tyckte någon borde skriva en roman baserat på hennes liv. Han tipsade en del vänner om idén att göra en roman eller film men fick alltid svaret "gör det själv" eller "kom med ett synopsis". Då han inte upplevde att det var hans uppgift blev det bara en tanke. Någon månad innan Ragnar skulle gå i pension, från en tjänst som lektor i entreprenörskap vid Lunds universitet, kom en kollega in och frågade "Ragnar, vad skall du göra när du går i pension?". Svaret blev "Jag har inga sysselsättningsproblem men skulle jag få det kan jag ju alltid skriva den roman som jag pratat om i 25 - 30 år." "Vad är det?" frågade hon och han berättade det han visste om Signes liv. Hennes reaktion var: "Det där borde du söka stipendium för". Ragnar var tveksam men gjorde en stipendieansökan och fick ett stipendium för att kartlägga ett människoöde i syfte att skriva en roman baserat på det. Det visade sig att det fanns ett stort antal brev, almanacksanteckningar mm. bevarade vilket kom att innebära att Ragnar under flera år ägnat stor del av sin vakna tid tillsammans med en död kvinna. Hennes liv var mycket mer äventyrligt än han anat. Ett första resultat av den samvaron har nu blivit romanen Flickebarnet Signe.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flickebarnet Signe
  2. +
  3. Dina färger var blå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dina färger var blå av Marcus Jarl (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »