Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-02-25
Förlag
Buzet
ISBN
9789198533200

Kabaré Vemod E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-02-25

Styckköp

49
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En ung man förskingrar parets insats till en lägenhet för att hjälpa sin bror undan hämnd från den lokala maffian. En olaglig gränsflykt innebär att modern och barnet hamnar i flyktingläger i södra Italien. En fritagning från ett mentalsjukhus i Trieste misslyckas. Ett mystiskt dödsfall på en pråm på floden Rhen får ett efterspel. En uppgörelse i en gränd i Frankfurt och en helt annan uppgörelse på Café Einstein i Berlin. En kajaktur på sjön Immeln och en idé om att flytta statyn "Arbetets ära" i Malmö. En spektakulär avrättning av en man på en bar i Buenos Aires.

Allt hänger ihop i en roman om försoning och förlåtelse där far och son lever sina liv utan att träffa varandra. Vad betyder avsaknaden? Vilken inverkan har den på deras beslut och livsval? Det är ändock ödet som är huvudperson och som styr livsvalen, påverkat av omgivning, samhällsstrukturer och våldets makt. Istrien, Trieste, Hamburg, sjön Immeln, Malmö och Köpenhamn och särskilt kvinnorna i de båda männens liv bestämmer romanens puls. En roman som också kan läsas som en samling länkade noveller. "När noveller är som bäst", kapitel som läses ett och ett för "att denna fantastiska skildring skulle räcka länge."

Utkom på Lindelöws förlag som tryckt bok.
borisuz.com för fler omdömen och recensioner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Boris Zetterlund

  • Stumt ljus

    Boris Zetterlund

    Året är 1912 och första världskriget har ännu inte brutit ut. Vilhelm får i uppdrag att resa till Trieste för ett möte med en filmdistributör. På tåget genom Europa träffar han den några år äldre Simone som arbetar för ett franskt filmbolag. Simon...