Sill i päls : 20 år i Putins skugga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-07
Förlag
LYS
SAB
Nma
ISBN
9789198538960
Sill i päls : 20 år i Putins skugga (häftad)

Sill i päls : 20 år i Putins skugga

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-05-07
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det pratas ofta om den ständiga fienden Ryssland, dess trollfabriker och den ledare som suttit vid makten i 20 år. Den här boken handlar inte om troll eller Putin, och ger heller inget svar på huruvida han är snäll, om han snart kommer att inta Sverige eller exakt hur eländigt det är att leva i Ryssland idag. Istället bjuder journalisten och Rysslandskännaren Kristoffer Lieng oss på allt det andra: hur det är att arbeta på ett ryskt mediebolag, hur det känns att åka Lada och lyssna på glad moll, varför man inte får ta med sig soporna när man går hemifrån, vad man kan uppleva som intagen på ryskt sjukhus samt glädjen i att äta köttiga sallader. Vi får också bekanta oss med annat ryskt; språk, språkpolitik, bilar, bostäder och förstås lite härlig vardagskorruption.

Redan som liten ville Kristoffer Lieng bege sig till Ryssland fortast möjligt, men hans mor sa nej och skickade istället sin tonårsson till Frankrike, i hopp om att han skulle tillfriskna. Ett år senare befann han sig dock i Moskva, sjungande ryska sånger med fransk brytning, och den vägen bar det av. En ryss skulle nog säga att det var ödet. En svensk kanske skulle säga att det var otur.
Kristoffer Lieng har varit verksam i den ryska medie- och universitetsvärlden ungefär lika länge som Putin har suttit vid makten. Med Sill i päls ger han en mycket personlig och humoristisk inblick människornas Ryssland såsom det aldrig skildras i våra nyheter.

"Ömsint, kärleksfullt, men också kritiskt fast med ett sinne för humor. Givet alla fördomar mot Ryssland torde Sill i päls vara nyttig och glädjefull läsning för många svenskar."
Lars Trägårdh
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sill i päls : 20 år i Putins skugga
 2. +
 3. Sverigesommar : 555 fantastiska semesterupplevelser runt knuten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverigesommar : 555 fantastiska semesteruppleve... av Colette Van Luik, Emilie Aune, Johan Tell (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sill i päls : 20 år i Putins skugga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen förstår jag mina ryska vänner!
  Yvonne Gossner, 4 juni 2020

  Den här boken är superbra då jag får djupdyka inifrån den ryska kulturen nästan på ett förbjudet och hemligt sätt för hur skulle jag få veta allt om hur ryssar är annars? Rekommenderar denna boken varmt-fick mig att skratta mycket då igenkänningsfaktorn är hög. Läs den-du kommer garanterat ha ett leende på läpparna tills boken sista sida samtidigt som man lär sig mycket om en spännande kultur. Mvh Yvonne Gossner-Learn Swedish Culture AB

 2. Personligt, avklätt och ärligt om Ryssland
  Aron Håkanson, 27 maj 2020

  Lieng har gjort en resa som få. Sedan han som 15-åring av en slump fick in kanalen Rysslands röst på radion, har han hyst en stor fascination för världens största och mest missförstådda land. Följaktligen skulle i princip samtliga skolarbeten komma att handla om Sovjet och Ryssland. Vad han inte visste då, var att han skulle behöva lägga under sig Helsingborg, Toulouse, Lund, Skurup, Bangkok, Alanya, Riga och Helsingfors för att slutligen hamna i Moskva.

  Sill i päls handlar om resan... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Sill i päls : 20 år i Putins skugga